Полицейска хроника от Варна и региона – 2 юли

Полицейска хроника от Варна и региона – 2 юли

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 01.07.2020 г.

Разкрити са извършителите на 4 престъпления.
Регистрирани са 4 ПТП с 5 пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 30.06. т.г., около 18:00 часа, е постъпил сигнал за това, че на кръстовището на бул. «Васил Левски» и бул. «Осми Приморски полк», неизвестно лице, превозвано като пътник в таксиметров автомобил, е нанесло удар с юмрук в лицето на 51-годишният му водач. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е установен – непълнолетно момче от гр. Бяла Слатина, неизвестно на органите на реда. Същото е задържано за срок до 24 часа.

– На 01.07. т.г., в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Хонда» с водач на 23 г. от Плевен, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 01.07. т.г., около 08:35 часа, на АМ «Хемус», след възникване на ПТП с материални щети, при извършване на полицейска проверка на 22-годишният водач на л.а. «Пежо» от Търговище, е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,76 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 27.06. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче от Белослав, известно на МВР, е установено, че същото държи в себе си пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,01 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 01.07. т.г., около 04:50 часа, в ж.к. «Аспарухово», е възникнало ПТП. 57-годишният водач на мотоциклет «Ямаха», по време на движение, на сигнализирана пешеходна пътека, не пропуска и блъска две непълнолетни момичета, пресичащи пътното платно. Вследствие на инцидента едно от тях е получило фрактури на ляв крак, дясно бедро и дясна ръка и е настанено за лечение в болнично заведение. Другото момиче е получило контузни наранявания и е освободено за домашно лечение. Няма опасност за живота на двете. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 01.07. т.г., около 13:15 часа, на кръстовището на ул. «Козлодуй» и ул. «Девня»  във Варна, е възникнало ПТП. 61-годишният водач на л.а. «Хюндай», по време на движение, при маневра за завой наляво, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича пътното платно на зелен сигнал на светофарната уредба. Вследствие на инцидента жената (60 г.) получава комоцио и фрактура на черепа, прегледана е и настанена за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 01.07. т.г., около 15:10 часа, на кръстовището на бул. «Съборни» и бул. «Вл. Варненичк» във Варна, е възникнало ПТП. 47-годишният водач на л.а. «Хонда» от Добрич преминава на червен забранителен сигнал на светофарната уредба и блъска л.а. «Мини Купър». Вследствие на инцидента водачката на втория автомобил (22 г.) получава уплаха, няма наранявания.

– На 01.07. т.г., около 15:15 часа, на ул. «Петър Парччевич»  във Варна, е възникнало ПТП. 61-годишният водач на л.а. «Форд», по време на движение назад, блъска пешеходка, която се намира зад автомобила. Вследствие на инцидента жената (46 г.) получава контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

– 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, в метален контейнер;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar