Полицейска хроника от Варна и региона- 2 декември

Полицейска хроника от Варна и региона- 2 декември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 29.11. – 01.12.2019 г.

Разкрити са извършителите на 12 престъпления.
Регистрирани са 3 ПТП с 4 пострадали граждани през посочения период.

– Разкрита и задържана е извършителката на тежко криминално престъпление, извършено в с. Доброплодно
  На 29.11. т.г., е подаден сигнал за това, че в частен дом, намиращ се в с. Доброплодно, 61-годишен мъж е намерен в безпомощно състояние. Установено е, че в случая има данни за извършено спрямо него тежко криминално престъпление. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е задържана извършителката – Е.М. (37 г.) от същото село, неизвестна на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.  Жената е задържана за срок до 24 часа. Повдигнато й е обвинение.
 
– Разкрити са извършителите на три кражби на кутии с дарения от търговски обекти във Варна
  В периода от 25 до 29 ноември са постъпили четири сигнала за кражби на кутии за дарения, намиращи се в различни търговски обекти на територията на Първо и Второ РУ на МВР при ОД на МВР – Варна. След проведени незабавни действия по разследване на случаите и оперативно – издирвателни дейности са установени двама от извършителите – П.В. (20 г.) и М.Г. (20 г.). Първият е извършил две кражби на кутии от магазини, намиращи се на ул. «Македония» и ул. «Сава Радулов», а вторият – една кражба от обект на ул. «Възраждане». Работата по случаите продължава и към момента, а извършителят на четвъртата кражба се издирва. П.В. и М.Г. са задържани за срок до 24 часа.

– Разкрити са извършителите на кражба от л.а «Сеат», паркиран пред частен дом в Белослав
  На 29.11. т.г., е постъпил сигнал за кражба на т.а. «Ситроен», паркиран незаключен пред частен дом в гр. Белослав. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са Д.Р. (19 г.) и непълнолетно момче, двамата от Белослав, известни на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– Задържан е 19-годишен мъж от Варна, извършил кражба от лек автомобил
  На 28.11. т.г., е подаден сигнал за това, че неизвестно лице е проникнало в л.а. «Фолксваген», паркиран на ул. «Барутен погреб» във Варна, и е извършило кражбата на 100 лв. и музикална уредба. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е М.Н. (19 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
  Установено е, че същият е извършител на още една кражба от л.а. «Фолксваген», паркиран на същата улица.

– На 01.12. т.г., около 12:20 часа, в с. Голица, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет «ИЖ» с водач А.К. (25 г.), местен жител, неизвестен на МВР, е установено, че същият няма свидетелство за правоспособност, а МПС не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 01.12. т.г., около 19:55 часа, в района на Игнатиево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Шкода» с водач Ж.Ж. (57 г.) от Аксаково, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,94 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 30.11. т.г., около 17:25 часа, в гр. Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач Д.Х. (20 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 30.11. т.г., около 23:10 часа, в с. Приселци, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Субару» с водач Д.Д. (39 г.) от с. Звездица, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,37 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 29.11. т.г., около 22:00 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач И.К. (55 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 30.11. т.г., около 18:00 часа, в района на гр. Провадия, е възникнало ПТП. 19-годишният водач на л.а. «БМВ» С.С., по време на движение, при изпреварване, блъска л.а. «Опел». Вследствие на инцидента са пострадали двамата водачи, които са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение. Няма опасност за живота им.

– На 30.11. т.г., около 20:45 часа, в района на гр. Провадия, е възникнало ПТП. 25-годишната водачка на л.а. «Фолксваген» Р.М., по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се обръща извън платното за движение. Вследствие на инцидента е пострадало дете, пътуващо в автомобила. Момиченцето е получило контузия на глава, прегледано е и освободено за домашно лечение. Няма опасност за живота му.

– На 30.11. т.г., около 21:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Свобода», е възникнало ПТП. 35-годишният водач на л.а. «Мерцедес» Е.П., по време на движение, не спазва разпоредбите на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство» и блъска л.а. «Шкода». Вследствие на инцидента е пострадал водачът на втория автомобил (26 г.), който получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение. Няма опасност за живота му.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 01.12. т.г., около 16:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в гр. Варна. Причина за инцидента е в процес на изясняване. Унищожени са електрически уред – печка и домашно имущество. При инцидента жени (69 г.) е получила изгаряния и е починала. По случая има образувано досъдебно производство.

На 01.12. т.г., около 12:25 часа, е постъпил сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се на ул. «Антон Франгя» в гр. Варна. Причина за инцидента е късо съединение. Няма пострадали хора. Унищожени са 2 кв. м покривна конструкция, електрическо табло, външна изолация.

На 01.12. т.г., около 17:55 часа, е постъпил сигнал за пожар е електрическо табло, намиращ се на ул. «Боян Илиев» в гр. Варна. Причина за инцидента е късо съединение. Няма пострадали хора. Унищожено е електрическо табло.

На 29.11. т.г., около 11:30 часа, е постъпил сигнал за пожар в кухнята на апартамент, намиращ се на ул. «Подвис» в гр. Варна. Причина за инцидента е неправилно използване на нагревателен уред – електрическа печка. Няма пострадали хора. Унищожено е домашно имущество, опушени са 15 кв. м стени.

На 30.11. и на 01.12. т.г., са получени два сигнала за пожари в ПВЦ контейнери за отпадъци, намиращи се във Варна. Няма пострадали хора. Унищожени са 2 бр. контейнери за смет.

– 6 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци и в метален контейнер, в комин;

– 7 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar