Полицейска хроника от Варна и региона- 19 февруари

Полицейска хроника от Варна и региона- 19 февруари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 18.02.2020 г.

Разкрити са извършителите на 4 престъпления.
Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през посочения период.

Бързи полицейски производства:
– На 18.02. т.г., е получен сигнал за кражба от частен дом, намиращ се в с. Бозвелийско. Неизвестно лице е разбило катинар, проникнало е в къщата и е извършило кражбата на сумата от 140 лв. и хранителни продукти. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е И.Ю. (25 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 18.02. т.г., около 15:40 часа, в гр. Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на т.а. «Форд» с водач К.А. (67 г.), поданик на Кралство Великобритания, продължително пребиваващ в България, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,27 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 18.02. т.г., около 16:15 часа, в гр. Варна, в м-ст «Боровец», при извършване на полицейска проверка, е установено, че М.И. (19 г.), известна на МВР, извършва сексуални услуги срещу заплащане. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.
– На 14.02. т.г., около 08:30 часа, при извършване на полицейска проверка на Т.С. (25 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,20 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Т.С. е задържан за срок до 24 часа.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 18.02. т.г., около 13:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Мерцедес», намиращ се на ул. «Цариброд» във Варна. Няма пострадали хора. Причина за инцидента е техническа неизправност. Унищожен е двигателен отсек.

– 8 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, в метален контейнер, при забравено на котлона ядене;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar