Полицейска хроника от Варна и региона- 18 юли

Полицейска хроника от Варна и региона- 18 юли

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 17.07.2019 г.

Разкрити са извършителите на 9 престъпления.
Регистрирани са 3 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– На 17.07. т.г., е получен сигнал, за това, че около 12:30 часа, в с. Дъбравино, мъж във видимо нетрезво състояние е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Същият е показвал части от тялото си на обществено място и е отправял обиди, закани и заплахи към жители на селото. След като му е направена забележка, мъжът е нанесъл материална щета по паркиран лек автомобил, като е счупил предното му стъкло.  След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Н.А. (54 г.) от с. Синдел, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– Разкрит е извършителят на кражба от л.а. «Дачия», паркиран на улица във Варна
На 08.07. т.г., е образувано досъдебно производство за кражба на мъжка чанта с документи, инструменти и батерии за тях от л.а. «Дачия», паркиран на ул. «Ивайло» в гр. Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е И.С. (30 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 16.07. т.г., около 23:30 часа, в района на гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач М.М. (30 г.) и пътници Р.Р. (20 г. ) и непълнолетно момче, тримата местни жители, е установено, че последният (непълнолетен) държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,62 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Тримата са задържани за срок до 24 часа.
Установено че, че водачът М.М. е управлявал автомобила след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– На 14.07. т.г., около 16:30 часа, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче от Варна, е установено, че същото държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,26 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

– На 14.07. т.г., в Затвор – Варна, при извършване на проверка от страна на надзирател на лишения от свобода С.Ч. (24 г.), е установено, че същият държи в себе си топче суха тревиста маса, част от саморъчно свита цигара и капачка от кутийка със следи от бял прах. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,24 гр., а прахообразното вещесто е амфетамин. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Бързи полицейски производства:
– На 17.07. т.г., около 20:10 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач И.Г. (20 г.) от Варна, е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,08 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. И.Г. е задържан за срок до 24 часа.

– На 16.07. т.г., около 23:25 часа, в с. Попович, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач Й.И. (51 г.) от с. Господиново, е установено, че същият управлява МПС, на което са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Й.И. е задържан за срок до 24 часа.

– На 15.07. т.г., около 16:15 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач И.Т. (31 г.) и пътник А.К. (30 г. ), е установено, че последният държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,13 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 17.07. т.г., около 08:05 часа, на кръстовище в с. Пчелник, е възникнало ПТП. 65-годишният водач на л.а. «Рено» М.М. от с. Венелин, по време на движение, не спазва предимството, оказано с пътен знак, и блъска велосипед. Вследствие на инцидента велосипедистката (56 г.) е получила контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

– На 17.07. т.г., около 13:00 часа, на кръстовището на бул. «Генерал Колев» и ул. «Джеймс Баучер», е възникнало ПТП. 46-годишният водач на мотопед «Лифан» К.Б. от Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и пада на пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът е получил фрактури на дясна лопатка, ключица и ребра, настанен е за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно произвдоство.

– На 17.07. т.г., около 14:00 часа, на Аспарухов мост, в посока центъра на града, е възникнало ПТП. 62-годишният водач на т.а. «Форд» Г.Г. от Варна, поради неспазване на достатъчна дистанция, застига и блъска л.а. «Мерцедес», който от своя страна се отклонява и се блъска в метален стълб. Вследствие на инцидента са пострадали водачът на втория автомобил (66 г. от Кюстендил) и неговата спътница (65 г. от с. Радиново). Двамата са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 17.07. т.г., около 21:00 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стая от къща, намираща се в ж.к. «Бриз». Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са мебели, опущени са 30 кв. м стени.

– 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

Коментари

avatar