Полицейска хроника от Варна и региона- 18 ноември

Полицейска хроника от Варна и региона- 18 ноември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 15 – 18.11.2019 г.

Разкрити са извършителите на 8 престъпления.

По- характерни случаи:

-На 17.11. в Трето РУ се тъжи 44 годишна жена от гр. Варна, че в следобедните часове на същата дата, неизвестно лице е проникнало в заключен автомобил „Фолксваген Пасат“, паркиран над дом Младост в гр. Варна и е извършило кражба на дамска чанта с лични документи дебитни карти и мобилен телефон.

-На 16.11 в РУ Аксаково се тъжи 49 годишна жена от гр. Варна, че в периода 03-16.11. т.г. неизвестно лице, чрез разбиване на врата на избено помещение в частен дом в. с. Орешак, е извършило кражба на строителни инструменти и домакинска техника.

Бързи полицейски производства: 4

– На 17.11. т.г., около 22:00 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Субару» с водач С.К. (30 г.) от гр. Варна,  е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,60 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 17.11. т.г., около 23:52 часа, в с. Цонево, общ. Дългопол при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген Голф» с водач А.Х. (35 г.) от с. Цонево, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,78 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 16.11. т.г., около 16:45 часа, в гр. Долни Чифлик, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел Вектра» с водач И.Й. (47 г.), от с. Старо Оряхово,  е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,49 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 15.11. т.г. около 21:40 часа, в района на гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ситроен Саксо» с водач А.И. (24г.)  от с. Житница, общ. Провадия,  е установено, че същият управлява МПС  след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Регистрирани са 4 ПТП с 5  пострадали граждани без опасност за живота.

– На 17.11. т.г., около 23:25 часа, на пътя Аврен -Здравец, е възникнало ПТП. 23-годишният водач на л.а. «БМВ»  от с. Каменар, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над управлението и се блъска в крайпътно дърво в ляво по посока на движение. Пострадал е пътникът в лекия автомобил- М.Б. (22г.), който е прегледан и освободен за домашно лечение с контузия на дясно рамо, гръден кош и ляво бедро.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 9 са регистрираните пожари, от които с преки материални щети са 6

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Кола изгоря пред НАП-Варна /ВИДЕО/ - Bulpress.bg Recent comment authors
trackback
Кола изгоря пред НАП-Варна /ВИДЕО/ - Bulpress.bg

[…] Предишна новинаПолицейска хроника от Варна и региона- 18 ноември Следваща новинаСпират водата в Бургас и Поморие за […]