Полицейска хроника от Варна и региона – 18 март

Полицейска хроника от Варна и региона – 18 март

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 15 – 17.03.2019 г.

Разкрити престъпления:

– На 16.03. т.г., е постъпил сигнал за кражба от частен дом, намиращ се на територията на Първо РУ на МВР – Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на множество ръчни инструменти. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е И.С. (29 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производтсво, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 15.03. т.г., около 16:00 часа, в с. Разделна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач С.П. (42 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан, е установно, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, а автомобилът не е регистриран по надлежния ред. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 17.03. т.г., около 11:20 часа, в района на Провадия, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет «Пиаджо» с водач С.С. (41 г.) от гр. Варна, е установно, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 15.03. т.г., е постъпил сигнал за кражба от л.а. «Ситроен», намиращ се в гр. Провадия, на ул. «Светослав Обретенов». Неизвестно лице е извършило кражбата на дамска чанта, оставена в незаключения автомобил. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е Н.Ф. (60 г.) от с. Славейково, неизвестен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 15.03. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Св. Климент Охридски». Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършители на деянието са мъж и жена – Н.В. (33 г.) и К.К. (33 г.), известни на МВР. По случая е образувано бързо полицейски производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– На 15.02. т.г., около 13:30 часа, в с. Слънчево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач Ж.И. (44 г.) от Варна, е установно, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,77 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 15.03. т.г., около 15:00 часа, в района на с. Цонево, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Малагути» с водач А.И. (28 г.) от гр. Дългопол, е установно, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, а мотопедът не е регистриран по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 15.03. т.г., около 17:30 часа, в с. Цонево, И.Б. (41 г.) от с. Величково, неизвестен на МВР, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като е нанесъл удари на 41-годишна жена, обиждал е и е отправял закани към полицейските служители. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 13.03. т.г., около 18:00 часа, във влак, в района на гара Синдел, при извършване на проверка на Х.И. (21 г.) от гр. Дългопол, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,31 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 17.03. т.г., около 02:10 часа, на с. Кичево, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» Г.Д. (19 г.) от с. Одърци, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и излиза извън пътя.  Вследствие на инцидента са пострадали трима души – пътници от автомобила на възраст 19 години. Тримата са прегледани и освободени за домашно лечение с контузни наранявания, без опасност за живота.

– На 17.03. т.г., около 09:20 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Трети  март» и ул. «Анна Феликсова», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Фолксваген» М.Ц. (18 г.) от Варна, неправоспособен, поради движение с несъобразена с интензитета на движение скорост, губи контрол над МПС и се блъска в стълб от светофарната уредба. Вследствие на инцидента са пострадали две пътнички на 18 години. Момичетата са настанени за лечение с фрактура на прешлени и фрактура на срамна кост, няма опасност за живота им. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 16.03. т.г., около 11:20 часа, на пътя за с. Долище, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» К.Н. (78 г.) от Варна, по време на движение, поради несъобразена с релефа на пътя скорост, при навлизане в десен завой, губи контрол над МПС и се блъска странично в дърво извън пътя. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен от болничното заведение, без опасност за живота.

– На 15.03. т.г., около 09:50 часа, на АМ «Хемус», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Дачия» М.Б. (48 г.) от Варна, по време на движение, поради несъобразена с мократа настилка скорост, губи контрол над МПС и се блъска в предпазна ограда. Вследствие на инцидента жената получава фрактура на лумбален прешлен, прегледана е и настанена за лечение, без опасност за живота.

– На 15.03. т.г., около 20:30 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Перекоп» и ул. «Народни будители», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Фолксваген» В.Г. (29 г.) от Варна, по време на движение, не пропуска и блъска л.а. «Опел», движещ се на път с предимство. Вследствие на инцидента жената получава контузия на крак, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

Пожари:

– 5 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 17.03. т.г., около 16:25 часа, е получен сигнал за пожар в л.а. «Фолксваген», намиращ се в ж.к. «Младост». Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Увредена е предната част на автомобила.

На 17.03. т.г., е получен сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Варна. Причината за инцидента се изяснява. Унищожен е контейнер за смет.

На 16.03. т.г., около 13:40 часа, е съобщено за пожар в комуникационен шкаф, намиращ се в ж.к. «Чайка» във Варна. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожен е целият шкаф.

На 16.03. т.г., около 22:05 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в бунгало, намиращо се в с. Дебелец. Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са покривна конструкция – 150 кв. м., мебели, електрически уреди, домашно имущество и бунгало.

На 15.03. т.г., около 17:00 часа, е получен сигнал за пожар на покрива на вила, намираща се в м-ст «Прибой». Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е самозапалване на комин. Унищожен е 1 кв. м покрив.

– 22 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъции и в контейнери за смет, в изоставена къща, в комини;

– 8 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Полицейска хроника от Бургас и региона- 18 март

Коментари

avatar