Полицейска хроника от Варна и региона -18 април

Полицейска хроника от Варна и региона -18 април

СПОДЕЛИ

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.

Регистрирани са 5 ПТП с 7 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– Разкрити са извършителите на кражба от частен дом, намиращ се в гр. Игнатиево
На 16.04. т.г., е постъпил сигнал за кражба от пристройка в двора на къща, намираща се в гр. Игнатиево. Неизвестно лице е проникнало в имота и е извършило кражбата на различни електрически инструменти. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая са установени и задържани извършителите на деянието – две непълнолетни момчета от града и един малолетен. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

– На 15.04. т.г., около 12:25 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на А.Р. (35 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си кафеникаво прахообразно вещество и пакетче с кристална субстанция. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,09 гр. и производно на амфетамин с тегло 0,04 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 17.04. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазин за хранителни и други стоки, намиращ се в ж.к. «Чайка» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на търговския обекти. На място е установено, че извършител на деянието е А.А. (47 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 17.04. т.г., около 11:10 часа, в с. Пчелник, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Нан Фанг» с водач А.М. (55 г.), местен жител, е установно, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 16.04. т.г., около 15:25 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на З.Д. (21 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,57 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 17.04. т.г., около 18:40 часа, на бул. «Трети март», до автобусна спирка «Осъм», е възникнало ПТП. Според първоначалната информация, неправоспособният водач на мотоциклет «Сузуки» (23 г. от Варна), по време на движение, блъска пешеходка, пресичаща пътното платно на пешеходна пътека и при наличието на пешеходна светофарната уредба. Вледствие от инцидента жената е настанена в Реанимацията на МБАЛ «Св. Анна» със съчетана травма и опасност за живота. При инцидента е пострадала пътничка от мотоциклета (27 г.), която е настанена за лечение с фрактура на глезен и контузии, няма опасност за живота й. С контузни травми е оасвободен за домашно лечение 23-годишният водач на мотора. Същият е задържан за срок до 24 часа. Мъжът е отказал да му бъде направен тест за употреба на нркотични вещества. При извършената проверка е установено, че МПС е с прекратена регистрация, а поставените на него регистрационни табели са изадедни за друго превозно средство и се издирват. Работата по изясняване на детайлите и обстоятелствата около случая продължава. По случая е образувано досъдебно призводство.

– На 17.04. т.г., около 16:25 часа, на бул. «Генерал Колев», до автобусна спирка «Електрон», е възникнало ПТП. Водачът на автобус от масовия градски транспор И.А. (56 г.), при спиране на спирка, употребява рязко спирачки, поради неизяснени към момента причини, и предизвиква падане на пътник в салона на автобуса. Вследствие на инцидента 82-годишният мъж е получил фрактура на черепа и травма на мозъка, настанен е за лечение с опасност за живота в МБАЛ «Св. Анна». По случая е образувано досъдебно призводство.

– На 17.04. т.г., около 10:30 часа, в м-ст «Ментишето», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Сеат» Н.Ж. (31 г.), по време на движение назад, блъска пешеходец, който се намира на пътното платно.  Вследствие на инцидента мъжът (46 г.) получава контузия на ляв крак, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 17.04. т.г., около 15:00 часа, на ул. «Акад Курчатов», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Деу» К.К. (57 г.), по време на движение назад, блъска пешеходец, който се намира на пътното платно.  Вследствие на инцидента мъжът (41 г.) получава контузия на крак, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 17.04. т.г., около 22:00 часа, на АМ «Хемус», в района на Аксаково, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Ауди» С.И. ( 31 г.) от с. Царевци, по време на движение, при опит да извърши маневра за изпреварване на участък в ремонт, закача странично т.а. «Тата», след което двата автомобила напускат пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на прешлен и е настанен за лечение в болнично заведение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно призводство.

Коментари

avatar