Полицейска хроника от Варна и региона – 17 юли

Полицейска хроника от Варна и региона – 17 юли

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 15.07.2020 г.

Разкрити са извършителите на 3 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 16.07. т.г., е получен сигнал за кражба на преносим компютър и мобилни телефони от частен дом във Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е мъж на 30 г. от Белослав, известен на органите на реда. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 16.07. т.г., около 17:10 часа, в Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач на 24 г. от с. Подлес, обл. Силистра, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 16.07. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършителка на деянието е 69-годишна жена, местен жител, неизвестна на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 16.07. т.г., около 22:15 часа, на бул. «Първи май», е възникнало ПТП. 30-годишният водач на л.а. «Сеат», по време на движение, при излизане от плажната алея, не пропуска и блъска л.а. «Мерцедес», който се движи по път с предимство. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на гръдна кост и е настанен за лечение в болнично заведение. Пострадал е и пътник от втория автомобил (18 г.), който получава контузии. Няма опасност за живота на двамата мъже. По случая е образувано досъдебно производство.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

– 9 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и в жив плет, в отпадъци, в апартамент;

– 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar