Полицейска хроника от Варна и региона – 16 септември

Полицейска хроника от Варна и региона – 16 септември

СПОДЕЛИ

Разкрити са извършителите на 10 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.

 • На 15.09. т.г., в Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Хюндай» с водач на 27 г. от Варна, известен на МВР, същият прави опит да предотврати действията на органите на реда и подхвърля в полицейския автомобил сумата от 100 лв. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
 • На 15.09. т.г., около 10:00 часа, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач на 37 г. от с. Синдел, е установено, че мъжът управлява МПС със служебно прекратена регистрация и без свидетелство за правоспособност, отнето му като принудителна административна мярка. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

 • На 15.09. т.г., около 11:00 часа, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач на 24 г. от Белослав, е установено, че мъжът управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като принудителна административна мярка. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
 • На 15.09. т.г., около 13:10 часа, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Сеат» с водач на 30 г. от Суворово, е установено, че мъжът управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като принудителна административна мярка, и след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
 • На 15.09. т.г., в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Гранд» с водач на 60 г. от с. Блъсково, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
 • На 14.09. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 40-годишен мъж, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 18,29 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
 • На 14.09. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 51-годишен мъж от с. Божурово, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кристално вещество, и пакетче с кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,31 гр. и хероин с тегло 0,28. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
 • На 13.09. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 30-годишен мъж, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,07 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
 • На 13.09. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 32-годишен мъж, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кристално вещество, и пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 1,66 гр. и марихуана с тегло 2,19 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

 • На 15.09. т.г., около 21:15 часа, на бул. «Първи май», е възникнало ПТП. 29-годишният неправоспособен водач на л.а. «Мерцедес», по време на движение, губи контрол над автомобила и се блъска в търговски обект, намиращ се край пътя. Вследствие на инцидента собственикът на обекта (53 г.) се залива с гореща мазнина и получава изгаряния по тялото, настанен е за лечение в болнично заведение. По случая е образувано досъдебно производство.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

 • 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 16.09. т.г., около 01:20 часа, е постъпил сигнал за пожар цех за паркет, намиращ се в с. Рудник. При пожара няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са дървен материал и електрически инструменти.

 • 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в контейнер за смет, в електрическо табло;
 • 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
avatar