Полицейска хроника от Варна и региона – 16 октомври

Полицейска хроника от Варна и региона – 16 октомври

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 15.10.2019 г.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.

Бързи полицейски производства:
– На 15.10. т.г., около 14:10 часа, в района на с. Генерал Кантарджиево, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Ямаха» с водач Й.Н. (50 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 3,29 промила в издишания въздух. Освен това е установено, че на МПС е поставена регистрационна табела, която е издадена за друг автомобил. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 15.10. т.г., около 21:30 часа, в Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач З.Н. (36 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,57 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 14.10. т.г., около 22:40 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач П.П. (44 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 12.10. т.г., около 20:50 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на Б.К. (42 г.) от Варна, известен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче с кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,08 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 11.10. т.г., около 10:10 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на И.М. (31 г.) от Варна, известен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче с кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,05 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 15.10. т.г., около 16:00 часа, в с. Любе Каравелово, е възникнало ПТП. 67-годишният водач на л.а. «Рено» А.А. от Варна, по време на движение, поради причини в процес на изясняване, губи контрол над МПС и се блъска в стена. Вследствие на инцидента мъжът и неговата спътница са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 4 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 15.10. т.г., около 10:15 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в газова бутилка, намираща се в кухнята на частен дом в ж.к. «Възраждане». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно боравене с открит огън. Унищожени са газова бутилка и котлон.

На 15.10. т.г., около 14:40 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в л.а. «Деу», намиращ се на черен път в района на м-ст «Дренака» край Девня. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожен е целият автомобил. От огъна са се запалили сухи треви и храсти – 14 дка.

На 15.10. т.г., около 18:35 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в л.а. «Форд», намиращ се в с. Храброво. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожен е двигателен отсек.

На 15.10. т.г., около 20:10 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се в Долни чифлик. Причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрически кабели.

– 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви;

– 2 са регистрирани случаи на оказана техническа помощ.

avatar