Полицейска хроника от Варна и региона -16 април

Полицейска хроника от Варна и региона -16 април

СПОДЕЛИ

Информационен бюлетин на ОДМВР-Варна за 16 април

Разкрити престъпления:

– На 15.04. т.г., е постъпил сигнал за кражба от л.а. «Опел», намиращ се на ул. «Дрин». Неизвестно лице е извършило кражбата на документи, мъжко яке и дребна сума пари от автомобила. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установен и задържан извършителят на деянието – М.Н. (19 г.), местен жител, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. М.Н. е задържан за срок до 24 часа.

– На 13.04. т.г., около 20:00 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Сеат» с водач Т.Т. (33 г.), местен жител, е установно, че същият управлява МПС, като използва регистрационни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 15.04. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазин за хранителни и други стоки, намиращ се в ж.к. «Възраждане» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на търговския обекти. На място е установено, че извършител на деянието е Р.М. (49 г.) от Варна, известна на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 154.04. т.г., около 07:35 часа, на Южен пътен възел, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Форд» С.Р. (40 г.) от Бургас, по време на движение, не спазва достатъчна дистанция и, за да избегне удар със спиращ пред него автомобил, предприема рязка маневра и се блъска в л.а «Джип Гранд Чероки».  Вследствие на инцидента водачката на втория автомобил (45 г.) получава сътресение на мозъка, прегледана е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

Коментари

avatar