Полицейска хроника от Варна и региона – 15 юли

Полицейска хроника от Варна и региона – 15 юли

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 14.07.2020 г.

Разкрити са извършителите на 2 престъпления.
Регистрирани са 3 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 14.07. т.г., около 15:50 часа, в с. Близнаци, при извършване на полицейска проверка на АТВ «Ямаха» с 25-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, чиято регистрация е прекратена по служебен ред и същото не е регистрирано. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор в Районна прокуратура – Варна. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 14.07. т.г., около 15:30 часа, в к.к. Св. Св. Константин и Елена, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач на 47 г. от Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,64 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 14.07. т.г., около 14:40 часа, на ул. «Парижка комуна» във Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Пежо», по време на движение назад, блъска пешеходка, която преминава зад автомобила. Вследствие на инцидента жената (68 г.) получава контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

– На 14.07. т.г., около 22:00 часа, на пътя за Белослав, е възникнало ПТП. 24-годишният водач на л.а. «Сеат», по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се преобръща край пътя. Вследствие на инцидента е пострадала 18-годишна пътничка от с. Брестак, която получава контузни наранявания, настанена е за наблюдение и лечение в болнично заведение, без опасност за живота.

– На 13.07. т.г., около 18:50 часа, на бул. «Васил Левски», е възникнало ПТП. 49-годишният водач на л.а. «Фиат», по време на движение, при престрояване от дясна в лява лента, не пропуска и блъска л.а. «Киа». Вследствие на инцидента водачката на второто МПС (20 г.) и нейната спътничка (19 г.) получават контузии, прегледани са и освободени, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 6 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 14.07. т.г., около 12:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в автобус «Мерцедес», намиращ се на бул. «Вл. Варненчик» . Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е техническа неизправност. Унищожен е двигателен отсек.

На 14.07. т.г., около 18:10 часа, е постъпил сигнал за пожар на терасата на апартамент в ж.к. «Възраждане» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е техническа неизправност на газова бутилка. Унищожени са мебели, електрически уреди, домашно имущество, дограма и врати, изолация, газов котлон.

На 14.07. т.г., около 22:20 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «БМВ», намиращ се на ул. «Никола Обрешков». Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието се изяснява. Унищожена е задна броня.

На 14.07. т.г. са постъпили три сигнала за пожари, горели в ПВЦ контейнери, намиращи се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Унищожени са пет контейнера за боклук.

– 9 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци;

– 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar