Полицейска хроника от Варна и региона- 15 януари

Полицейска хроника от Варна и региона- 15 януари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 14.01.2020 г.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.
Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през посочения период.

– Разкрит е извършителят на две кражби на монетници от две аптеки, намиращи се във Варна
   На 14.01. т.г., са постъпили два сигнала за кражби на монетници със сумите от 60 лв. и 100 лв. от касите на две аптеки, намиращи се на територията на Трето РУ на МВР във Варна. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Г.В. (37 г.) от с. Каменар, известен на органите на реда. По случаите има образувани преписки, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
  
– На 14.01. т.г., около 14:15 часа, в с. Градинарово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач С.С. (30 г.) от с. Черноок, е установено, че на МПС са монтирани регистрационни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 14.01. т.г., около 17:55 часа, в с. Синдел, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач А.Г. (33 г.), местен жител, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред и е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. А.Г. е задържан за срок до 24 часа.

– На 13.01. т.г., около 12:20 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Деу» с водач О.Я. (37 г.) от гр. Варна, е установено, че МПС е със служебно прекратена регистрация и са му монтирани регистрационни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 14.01. т.г., е постъпил сигнал за пожар, горял в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Унищожен е 1 бр. контейнер.

– Не са регистрирани пожари без преки материални щети през изминалото денонощие;

– 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar