Полицейска хроника от Варна и региона – 15 май

Полицейска хроника от Варна и региона – 15 май

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 14.05.2019 г.

Разкрити са извършителите на 2 престъпления.

Регистрирани са 2 ПТП с 3 пострадали граждани през посочения период.
– Разкрит е извършителят на грабеж на дамска чанта
На 10.05. т.г., е образувано досъдебно производство за грабеж на дамска чанта, извършен на автобусна спирка на бул. «Вл. Варненчик». След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е В.С. (22 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение.

Бързи полицейски производства:
– На 13.05. т.г., около 14:40 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на В.А. (35 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,04 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 14.05. т.г., около 18:00 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Средна гора» и ул. «Кракра», е възникнал инцидент. Водачът на л.а. «Нисан» В.А. (64 г.), местен жител, по време на движение, при наличие на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Рено», който се движи там. Вследствие на инцидента двамата водачи получават контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, няма опасност за живота им.

– На 14.05. т.г., около 21:30 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. 35-годишната водачка на л.а. «Опел» Й.Д., по време на движение, поради несъобразена скорост и употреба на алкохол (1,97 промила в издишания въздух), губи контрол над МПС и се блъска в електрически стълб. В резултат от инцидента жената е получила контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. По случая има образувано доъдебно производство.

III. Характерни случаи:
– Криминалисти от ОД на МВР – Варна работят по разследвнето на тежко криминално престъпление. Жертва на убийство е станала 74-годишна жена, живуща на територията на Трето РУ. По случая има образувано досъдебно производство, като действията по него се ръководят от прокурор от Окръжната прокуратура в града.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 14.05. т.г., около 18:35 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стая от апартамент, намиращ се на ул. «Уилям Гладстон». Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са мебели и дървена дограма, опушени са 50 кв. м стени. При пожара е пострадал 65-годишен мъж, който е вдишам дим, няма опасност за живота му.

– 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в метален контейнер;

– 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Бургас и региона - 15 май

[…] Полицейска хроника от Варна и региона – 15 май […]