Полицейска хроника от Варна и региона- 14 юни

Полицейска хроника от Варна и региона- 14 юни

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 13.06.2019 г.

Разкрити са извършителите на 2 престъпления.
Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– На 13.06. т.г., около 09:40 часа, на ул. «Кръстю Мирски», след поставяне на техническо средство тип «скоба» на л.а. «Киа», собственост на Л.Г. (40 г.) от Карлово, неизвестен на МВР, същият извършва непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Мъжът отправя обиди и ругатни към служителите на Община Варна. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратува – Варна. Л.Г. е задържан за срок до 24 часа.

– На 13.06. т.г., около 11:35 часа, е постъпил сигнал за това, че неизвестно лице е увредило фасадата на жилищен блок, намиращ се на бул. «Цар Освободител», нанасяйки спрей – боя върху нея. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Н.Ш. (19 г.) от гр. Силистра, неизвестен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.Ш. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 13.06. т.г., около 13:20 часа, на кръстовището между бул. «Осми Приморски полк» и ул. «Братя Миладинови», е възникнало ПТП. 52-годишната водачка на л.а. «Фиат» Н.К. от Добрич, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходец – дете, което пресича на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента момчето получава контузни наранявания, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 13.06. т.г., около 14:00 часа, на нерегулирано кръстовище в с. Гроздьово, е възникнало ПТП. 28-годишната водачка на л.а. «Фиат» М.С. от Шумен, по време на движение, отнема предимството и блъска мотопед «Симсон». Вследствие на инцидента водачът на мотопеда (56 г.) получава фрактури на китка и пръст на ръката, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

– На 13.06. т.г., около 17:05 часа, на пътя от ж.к. «Галата» към ж.к. «Аспарухово», е възникнало ПТП. 40-годишният водач на велосипед А.А. от Варна, по време на движение, губи контрол над ППС и се блъска в крайпътен бордюр. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан и освободен, няма опасност за живота му.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 13.06. т.г., около 13:20 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в оранжерия, намираща се в района на гр. Игнатиево. Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожено е полиетиленово покритие.

На 13.06. т.г., около 18:10 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в кухнята на апартамент, намиращ се в ж.к. «Чайка». БНяма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е неправилно използване на нагревателни уреди – запалена мазнина върху скара. Унищожена е електрическа скара.

На 13.06. т.г., е получен сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Варна. Предполагаемата причина за възникване на инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожен е 1 контейнер за смет.

– 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и в отпадъци;

– 6 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Полицейска хроника Бургас и региона- 14 юни

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника Бургас и региона- 14 юни

[…] Полицейска хроника от Варна и региона- 14 юни […]

trackback
НА МОРЕТО | Пожар в подземния паркинг на Гранд Мол Варна

[…] Полицейска хроника от Варна и региона- 14 юни […]