Полицейска хроника от Варна и региона- 14 ноември

Полицейска хроника от Варна и региона- 14 ноември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 13.11.2019 г.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.
Регистриранo e 1 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– На 13.11. т.г., е подаден сигнал за кражба на акумулатор от л.а. «Опел», паркиран в двора на частен имот във Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е И.И. (41 г.) от Варна, известен на МВР.  По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
Същият е установен като извършител на кражба от частен дом на ховърборд, килим и други вещи. По случая е образувана преписка.

– На 06.11. т.г., около 20:20 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на И.А. (19 г.) от с. Болярци, неизвестен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,06 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства: 
– На 13.11. т.г., около 10:20 часа, е подаден сигнал за това, че неизвестно лице е извършило нарушение на обществения ред, изразяващо се в отправяне на заплахи и закани към ученици в учебно заведение, намиращо се в гр. Вълчи дол. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е А.К. (45 г.) от с. Генерал Киселово, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 12.11. т.г., е подаден сигнал за това, че неизвестно лице е извършило кражбата на хранителни стоки от стелажите на магазин от голяма верига магазини, намиращ се на бул. «Вл. Варненчик». След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е А.А. (28 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 13.11. т.г., около 08:20 часа, в гр. Варна, на Аспарухов мост, е възникнало ПТП. Водачът на автобус от масовия градски транспорт «Мерцедес» Б.К. (64 г.) от Варна, по време на движение, при опит да обиколи аварирал в дясна лента л.а. «Форд», го блъска. Вследствие на инцидента водачката на  второто МПС (67 г.) получава фрактура на пубисна кост и е настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна» за наблюдение, без опасност за живота. Пострадали са също двама мъже, пътуващи в автобуса – на 84 г. и на 90 г., които получават съответно фрактура на ребро и контузия на шия, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 13.11. т.г., около 07:30 часа, на телефон 112 е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, в м-ст «Зеленика». На място са изпратени сили на РДПБЗН – Варна, които установяват, че става дума за запалено електрическо одеяло и матрак. Установено е, че жена (66 г.), живуща на адреса, е починала. Изясняват се причините и обстоятелствата около инцидента, както и причината за смъртта на жената. По случая има образувано досъдебно производство.

– 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в суха трева, в отпадъци, в кухня, в метален контейнер;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar