Полицейска хроника от Варна и региона- 14 февруари

Полицейска хроника от Варна и региона- 14 февруари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 13.02.2020 г.

Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през посочения период.

Бързи полицейски производства:
– На 13.02. т.г., около 21:30 часа, в гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач Я.Я. (19 г.), местен жител, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред и е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 12.02. т.г., около 05:15 часа, при извършване на полицейска проверка на О.О. (31 г.) от с. Каменар, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,28 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. О.О. е задържан за срок до 24 часа.

– На 11.02. т.г., около 17:30 часа, при извършване на полицейска проверка на Р.Г. (19 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си 18 бр. пакетчета, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 8,25 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Р.Г. е задържан за срок до 24 часа.

– На 08.02. т.г., около 12:10 часа, при извършване на полицейска проверка на А.М. (27 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,13 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. А.М. е задържан за срок до 24 часа.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 4 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 13.02. т.г., около 18:05 часа, е постъпил сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се на ул. «Любов». Няма пострадали хора. Причина за инцидента е самозапалване на сажди в комин. Унищожени са 3 кв. м покривна конструкция, опушени са 10 кв. м стени.

На 13.02. т.г., около 19:40 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се на ул. «Хан Кардам». Няма пострадали хора. Причината за възникване на инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са гредоред, врата, дървени прозорци, опушени са 20 кв. м стени.

На 13.02. т.г., са постъпили два сигнала за пожари, горели в ПВЦ контейнери, намиращи се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Унищожени са два контейнера.

– 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци и в сметище; в метален контейнер;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar