Полицейска хроника от Варна и региона – 14 август

Полицейска хроника от Варна и региона – 14 август

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 13.08.2020 г.

Разкрити са извършителите на 4 престъпления. Регистрирано е 1 ПТП

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

–    На 13.08.2020 г., около 18,45 ч., в с. Дъбравино, общ. Аврен е извършена полицейска проверка на л.а. Фолксваген Голф“, управляван от 25-годишен водач. При проверката е установено, че водача е неправоспособен, автомобила не е регистриран по надлежния ред, същия е без регистрационни табели и е с прекратена регистрация. По случая е образувана преписка.

–    На 13.08.2020 г., около 12:30 ч., е получен сигнал, че на ул. „Народни будители“ в кв. Аспарухово, до подлеза на спирка „Калин“ има ПТП. На място е установено, че е самокатастрофирал л.а. „Фиат Стило“, управляван от 37-годишна жена. При полицейската проверка е установено, че водачката управлява МПС с влязла в сила принудителна административна мярка „временно отнемане на СУ МПС“. По случая е образувана преписка.

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

–    На 13.08.2020 г., около 20:00ч., в с. Лопушна, общ. Дългопол е извършена полицейска проверка на мотопед, управляван от 50-годишен водач. Установено е, че мотопеда не е регистриран по надлежния ред. Водачът е задържан за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

–    На 13.08.2020 г., около 08:30 ч., в локално платно на бул. „Вл. Варненчик“, до пощенски клон № 9 т.а. „Фиат Дукато, управляван от 58-годишен водач, при движение назад блъска пресичаща зад превозното средство 73-годишна пешеходка, която вследствие на удара получава контузии на крак и ръка. На пострадалата е оказана медицинска помощ в болница и е насочена за домашно лечение.

ХАРАКТЕРНИ СЛУЧАИ:

–    Служители на ОД МВР – Варна работят по установяването извършител на грабеж на около 300 лв. от игрална зала в гр. Девня. Деянието е извършено на 13.08.2020 г. –  около 03,15 ч. е съобщено, че в игрална зала в гр. Девня е влязло маскирано лице, носещо бутафорен автомат, заплашило крупието в залата, извършило грабеж на около 300 лв. и се оттеглило в неизвестна посока. За случая е уведомен дежурен прокурор при ТО Девня при ВРП, води се досъдебно производство.

II.    По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– На 14.08.2020 г., в 05:13 ч. е съобщено, че в с. Тополи гори магазин. На място са изпратени 2 ППА, екипите на които са погасили горенето. Унищожени са 3 хладилни витрини, фризер, климатик, компютър и хранителни стоки, опушени са около 150 кв.м. стени. Предполагаема причина за възникване на пожара – късо ел. съединение.

– През последното денонощие са гасени 4 пожара в сухи треви и отпадъци, при които няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 1 адрес.

avatar