Полицейска хроника от Варна и региона- 13 юни

Полицейска хроника от Варна и региона- 13 юни

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 12.06.2019 г.

Разкрити са извършителите на 7 престъпления.

Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.

– На 12.06. т.г., около 15:30 часа, в с. Гроздьово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач Н.И. (34 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е с прекратена регистрация и не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 12.06. т.г., около 15:30 часа, в с. Гроздьово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач В.М. (35 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е с прекратена регистрация и не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– Разкрит е извършителят на кражба на мобилен телефон
На 04.06. т.г., е подаден сигнал за кражба на мобилен телефон, собственост на 42-годишен мъж от Ямбол. Неизвестно лице е помолило да използва телефона, след което го е взело и не го е върнало. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е С.П. (35 г.) от с. Лесово. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 10.06. т.г., около 10:40 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Я.С. (29 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса и пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,43 гр. и амфетамин с тегло 0,11 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 07.06. т.г., около 21:25 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче, местен жител, е установено, че същото държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,09 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 12.06. т.г., около 13:30 часа, в с. Чернево, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет «Рекс» с водач К.Г. (58 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и няма поставени регистрационни табели. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 11.06. т.г., около 19:45 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Й.В. (27 г.), местен жител, и Д.Т. (20 г.) от Девня, е установено, че вторият държи в себе си четири пекетчета със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,00 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 12.06. т.г., около 09:15 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в кухнята на апартамент, намиращ се на ул.  «Силистра». Предполагаемата причина за инцидента е неправилно използване на нагревателни уреди. Унищожени са електрически уреди, домашно имущество, опушени са 30 кв. м стени. При пожара е пострадала 51-годишна жена, живуща на адреса, която е вдишала дим. Няма опасност за живота й.

На 13.06. т.г., около 04:10 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стаяичка в жилищен блок, намиращ се на ул.  «Братя Миладинови». Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожен е шкаф, опушени са 15 кв. м стени.

– 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в забравено ядене;

– 7 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
В 6 от случаите става дума за паднали клони и дървета. При инцидентите са нанесени материални щети по 3 леки автомобила. Няма пострадали хора.

Коментари

avatar