Полицейска хроника от Варна и региона- 13 януари

Полицейска хроника от Варна и региона- 13 януари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 10.01. – 12.01.2020 г.

Разкрити са извършителите на 8 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през посочения период.

 – Задържаха 22-годишен варненец, извършил няколко кражби от леки автомобили във Варна
   В нощта на 7 януари т.г., неизвестно лице е проникнало в л.а. «Мерцедес», паркиран пред частен дом на ул. «Доспат» във Варна, и е извършило кражбата на мобилен телефон и сума пари. За деянието е задържан В.В. (22 г.), известен на МВР и осъждан. При претърсване в дома на мъжа са намерени и иззети вещите, обект на кражбата. По време на действията по разследване на случая е установено, че В.В. е извършител на още две кражби на вещи и части от МПС.
  Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на Районната прокуратура в града. На В.В. е повдигнато обвинение, задържан е под стража. При претърсванията в дома на мъжа е намерено пакетче с 1,36 гр. марихуана.

– На 11.01. т.г., около 07:20 часа, на пътя Девня – Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач Ю.А. (23 г.) от с. Градинарово, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред и е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

– На 10.01. т.г., около 00:40 часа, на телефон 112, е постъпил сигнал за това, че на улица в гр. Провадия, се намира мъж в безпомощно състояние. Установено е, че се касае за нанесен побой над 29-годишен мъж от с. Топчийско, в резултат на който същият е настанен за лечение с опасност за живота в болнично заведение. След проведени незабавни действия по разследване на случая е задържан извършителят на деянието – С.М. (60 г.) от Провадия, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Варна. С.М. е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 11.01. т.г., около 12:45 часа, в гр. Долни чифлик, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Хонда» с неправоспособен водач Ф.Ф. (33 г.) от Варна, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 10.01. т.г., около 09:20 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач Ж.Р. (37 г.) от Пловдив, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 10.01. т.г., около 11:00 часа, в с. Попович, при извършване на полицейска проверка на т.а. «Мерцедес» с водач А.П. (30 г.), местен жител, е установено, че същият не притежава свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 10.01. т.г., около 16:30 часа, в с. Бозвелийско, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач Б.Ш. (32 г.) от Провадия, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред и е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:
– На 11.01. т.г., около 12:20 часа, на АМ «Хемус», в района на гр. Девня, е възникнало ПТП. 75-годишният водач на л.а. «Опел», по време на движение, поради несъобразена спрямо релефа на пътя скорост, губи контрол над МПС, блъска се в мантинела и се преобръща на пътя. Вследствие на инцидента мъжът е получил фрактура на лява ръка, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

– На 11.01. т.г., около 15:10 часа, в гр. Дългопол, на ул. «Никола Обретенов», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Пежо» З.А. (51 г.) от с. Партизани, по време на движението си, при наличие на куче на пътя и с цел да избегне сблъсък с него и с друг автомобил, се отклонява и се блъска в бетонен стълб. Вследствие на инцидента жената е получила контузни наранявания, няма опасност за живота й.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 10 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 11.01. т.г., около 00:30 часа, е получен сигнал за пожар в кухнята на жилище, намиращо се на ул. «Ивац войвода» във Варна. Причина за инцидента е забравено ядене, което е задимило пространството 43-годишна жена, живуща на адреса, е вдишала дим, няма опасност за живота й.

На 11.01. т.г., около 10:50 часа, е постъпил сигнал за пожар на покрива на къща в с. Червенци. Няма пострадали хора. Причина за инцидента е самозапалване на сажди в комин. Унищожени са 130 кв. м. покрив, домашно имущество, електрически уреди, фургон. При пожара са изгорели селскостопански животни.

На 11.01. т.г., около 18:35 часа, е постъпил сигнал за пожар в автомат за кафе, намиращ се в гр. Варна, в ж.к. «Чайка». Няма пострадали хора. Причина за инцидента се изяснява. Унищожена е частично машината.

На 11.01. т.г., около 19:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в автомат за кафе, намиращ се в гр. Варна, на ул. «Александър Батенберг». Няма пострадали хора. Причина за инцидента се изяснява. Унищожена е частично машината.

На 10.01. т.г., около 09:45 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се в гр. Аксаково. Няма пострадали хора. Причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са електромери, предпазители, захранващ кабел.

На 10.01. т.г., около 10:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в къща в с. Невша. Няма пострадали хора. Причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са 40 кв. м. покрив, домашно имущество, електрически уреди.

На 10 и 11.01. т.г., са постъпили четири сигнала за пожари, горели в ПВЦ контейнери, намиращи се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Унищожени са 4 бр. контейнери. При един от случаите са нанесени материални щети по л.а. «Фолксваген».

– 20 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци и в контейнери за смет, в комини, в нерегламентирано сметище;

– 8 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar