Полицейска хроника от Варна и региона- 13 февруари

Полицейска хроника от Варна и региона- 13 февруари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 12.02.2020 г.

Разкрити са извършителите на 6 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през посочения период.

– Разкрити са извършителите на умишлен палеж на два бракувани леки автомобила в м-ст «Боровец Север»
  На 10.02. т.г., около 16:30 часа, е получен сигнал за пожар, горящ в л.а. «Рено», паркиран до оградата на частен имот, намиращ се в м-ст «Боровец Север». От огъня е засегнат още един автомобил от същата марка. Двете коли не са били в движение и са използвани за резервни части. При последвалите действия по разследване на случая е установено, че се касае за умишлен палеж. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са три малолетни момчета. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Бързи полицейски производства:
– На 12.02. т.г., около 11:00 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач Г.Г. (25 г.) от с. Неофит Рилски, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 12.02. т.г., около 20:00 часа, в района на Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач К.М. (42 г.), е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 3,21 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 12.02. т.г., около 17:30 часа, в Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Алфа Ромео» с водач В.М. (39 г.) от с. Гроздьово, е установено, че същият си служи с неистински документ за правоспособност по турски образец. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 12.02. т.г., в гр. Варна, в м-ст «Боровец», при извършване на полицейска проверка, е установено, че Б.Ш. (41 г.) от гр. Варна, известна на МВР, извършва сексуални услуги срещу заплащане. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

– На 09.02. т.г., около 11:30 часа, при извършване на полицейска проверка на М.К. (32 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,35 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. М.К. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 12.02. т.г., около 13:50 часа, на ул. «Петър Маринов» в гр. Игнатиево, е възникнало ПТП. 66-годишният водач на л.а. «Хонда» С.А., при излизане от реда с паркирани автомобили, не пропуска и блъска л.а. «Ауди», движещ се в права посока. Вследствие на инцидента е пострадало дете, пътуващо във втория автомобил, което е получило  контузни наранявания, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 12.02. т.г., около 07:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Мерцедес», намиращ се в ж.к. «Младост». Няма пострадали хора. Причина за инцидента е техническа неизправност. Унищожени са двигателен отсек и преден капак.

На 12.02. т.г., около 10:50 часа, е получен сигнал за пожар на терасата на жилище, намиращо се на ул. «Струга». Няма пострадали хора. Причината за възникване на инцидента е късо съединение на електрическа скаричка. Унищожени са аспиратор, фритюрник и парти грил.

На 12.02. т.г., е постъпил сигнал за пожар, горял в ПВЦ контейнери, намиращи се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Унищожени са два контейнера.

– 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в комин и в електрическа скара;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar