Полицейска хроника от Варна и региона – 13 август

Полицейска хроника от Варна и региона – 13 август

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 12.08.2020 г.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

–    На 12.08.2020 г., около 22,30 ч., в кв. Виница е извършена полицейска проверка на л.а. „Фолксваген Голф“, при която е установено, че водача е неправоспособен, непълнолетен (16-годишен) младеж, а автомобила е с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е досъдебно производство, взето е и административно отношение по ЗДвП. След отпадане на основанието за задържане лицето е освободено.

–    На 12.08.2020 г., около 13:00 ч., в голям търговски обект на бул. „Сливница“, е установено, че 2 непълнолетни (15-годишни) девойки са извършили кражба на стока – дамски дрехи и слънчеви очила на обща стойност около 75 лв. Вещите са върнати на собственика, образувана е преписка, спрямо девойките са предприети възпитателни мерки .

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

–    На 07.08.2020 г., около 14:00 ч., в м-ст „Джанавара“ край кв. Аспарухово е извършена полицейска проверка на л.а. „Рено Клио“ управлявано от 30-годишен мъж и 3-ма пътници в колата. В хода на проверката във водача и в 28-годишен пътник в колата са намерени пликчета с тревна маса със специфичен мирис. Лицата са задържани за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, че в веществото и в двете пликчета е наркотик- марихуана, с общо тегло под 1 гр. Води се бързо полицейско производство.

–    На 10.08.2020 г., около 14:00 ч., на кръстовището на бул. „В. Левски“ и ул. „Зограф“ е извършена полицейска проверка на 24-годишен мъж от Варна, известен на МВР, който доброволно предава пликче с бяло кристално вещество. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство. Направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – метаамфетамин с тегло под 1 гр, случаят е докладван на прокурор при ВРП, след отпадане на основанието за задържане е освободен.  

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

–    На 12.08.2020 г., около 12:50 в с. Тополи 51-годишен водач на л.а. „Фолксваген Пасат“ блъска 50-годишен пешеходец и го притиска към паркиран в близост лек автомобил „Форд“. Вследствие на ПТП-то пешеходецът е получил контузия на дясна ръка, оказана му е медицинска помощ и е насочен за домашно лечение.

II.    По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– На 12.08.2020 г., в 13:47 ч. е съобщено, че в с. Аврен гори покрив на къща. На място е изпратен 1 ППА, екипа на който погасил горенето, унищожени са около 5 кв.м. покривна конструкция. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване.

– На 12.08.2020 г., в 12:00 ч. е съобщено, че на входа на с. Каменар гори л.а. „Мерцедес“ Към място е изпратен 1 ППА, но до пристигането му горенето е погасено от граждани. Обезопасен е стопен маркуч от който течал бензин. Изгорели са: преден капак, ел. инсталация, подкалник и пластмасов праг, останалата част от автомобила е спасена. Предполагаема причина за възникването – техническа неизправност.

– През последното денонощие са гасени 7 пожара в сухи треви и отпадъци, при които няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 3  адреса.

avatar