Полицейска хроника от Варна и региона- 12 юни

Полицейска хроника от Варна и региона- 12 юни

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 11.06.2019 г.

Разкрити са извършителите на 4 престъпления.

Регистрирани са 2 ПТП с 1 загинал и 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.

– На 10.06. т.г., е задържан Г.К. (42 г.) от с. Дюлино. При проверка в дома на мъжа са намерени и иззети карабина, гладкоцевна пушка и боеприпаси, които не са регистрирани. Установено че, че мъжът няма разрешително за носене, съхраняване и употреба на ловно или бойно оръжие. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение.
При проверката в дома на мъжа е намерено и иззето също количество суха тревиста маса – марихуана (19,60 гр.).

– Разкрит е извършителят на кражба от магазин във Варна
На 31.05. т.г., е подаден сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Михаил Колони» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Ю.И. (37 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 11.06. т.г., около 16:40 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Пиаджо» с непълнолетен водач, местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и няма поставени регистрационни табели. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

ПТП:

– На 11.06. т.г., около 22:40 часа, във Варна, на бул. «Сливница», в посока центъра на града, се движи л.а. «Ауди». Водачката на автомобила – Н.П. (21 г.) от Варна предприема маневра за завой наляво, при наличие на пътен знак «Г9 – Премини отдясно на знака», след което възниква ПТП с мотоциклет «Хонда». Вследствие на инцидента 29-годишният мотоциклетист е загинал на място. По случая е образувано досъдебно производство.

– На 11.06. т.г., около 08:00 часа, на ул. «Александър Дякович», е възникнало ПТП. 33-годишният водач на автобус от масовия градски транспорт «Соларис» К.Д. от Варна, по време на движение, не осигурява безопасно пътуване на пътниците в превозното средство и употребява рязко спирачки. Вследствие на инцидента жена (59 г.) пада на пода и получава контузия на таз, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 11.06. т.г., около 14:20 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в кухнята на апартамент, намиращ се на ул.  «Македония». Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е забравено без надзор ядене. Унищожен е шкаф, опушени са 10 кв. м стени.

– 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци и в дърво;

– 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Полицейска хроника Бургас и региона- 12 юни

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника Бургас и региона- 12 юни Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника Бургас и региона- 12 юни

[…] Полицейска хроника от Варна и региона- 12 юни […]