Полицейска хроника от Варна и региона – 12 септември

Полицейска хроника от Варна и региона – 12 септември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 11.09.2019 г.

Разкрити са извършителите на 2 престъпления.
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.

– На 10.09. т.г., е подаден сигнал за това, че след възникнал скандал между двама мъже в с. Блъсково, единият е нанесъл на другия побой и му е причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на ръката, фрактура на череп и контузия на мозъка. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че участниците в скандала са А.Й. (44 г.) и А.А. (47 г.). По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. А.А. е задържан за срок до 24 часа. А.Й. е настанен за лечение, без опасност за живота.

– На 07.09. т.г., около 16:20 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на А.Ц. (33 г.), местен жител, известен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче, съдържащо кафеникаво прахообразно вещество, и пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин – 0,19 гр. и производно на амфетамин – 0,04 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 11.09. т.г., около 07:25 часа, на пътя Белослав – Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Мерцедес» Д.С (18 г.), по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в дърво. Вследствие на инцидента мъжът е получил контузия на глава, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 11.09. т.г., около 20:00 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал на терасата на апартамент, намиращ се в ж.к. «Възраждане». Причина за инцидента е неправилно боравене с нагревателен уред. Унищожени са електрически уреди, домашно имущество, опушени са 40 кв. м стени.

На 12.09. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се във Варна. Няма пострадали хора. Причините за пожара се изясняват. Унищожен е 1 бр. контейнер за отпадъци.

– 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, в стърнище, в сметище;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar