Полицейска хроника от Варна и региона- 12 декември

Полицейска хроника от Варна и региона- 12 декември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 11.12.2019 г.

Разкрити са извършителите на 4 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– Разкрит e извършителят на кражба от л.а «Ауди», паркиран пред частен дом в гр. Белослав
  На 11.12. т.г., е постъпил сигнал за кражба на СД устройство и акумулатор от л.а. «Ауди», паркиран пред частен дом на ул. «Авджи Сава» в гр. Белослав. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са Д.Р. (19 г.) и непълнолетно момче, местни жители, известни на МВР. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– Разкрит e извършителят на кражба на л.а «Опел», паркиран на неохраняем паркинг в гр. Белослав
  На 11.12. т.г., е постъпил сигнал за кражба на л.а. «Опел», паркиран на неохраняем паркинг до централната автобусна спирка в гр. Белослав. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са Д.Р. (19 г.) и малолетно момче от града, двамата известни на МВР. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– На 10.12. т.г., около 20:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на А.А. (18 г.), местен жител, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,18 гр. По случая е образувана е преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е  задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 11.12. т.г., около 11:20 часа, в гр. Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Дачия» с водач В.Д. (61 г.) от Вълчи дол, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,44 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 11.12. т.г., около 08:30 часа, на пътя от Бяла за Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Мерцедес» Д.И. (61 г.) от Варна, по време на движение, поради несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от автомобила (84 г.), която е получила контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

– На 11.12. т.г., около 13:20 часа, в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Митсубиши» Д.М. (54 г.) от Варна, при излизане от двора на Спешен център на МБАЛ «Св. Анна», отнема предимството и блъска л.а. «Нисан». Вследствие на инцидента са пострадали двамата водачи, които получават контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 11.12. т.г., около 18:10 часа, е постъпил сигнал за пожар, горял в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Варна, ж.к. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Унищожен е 1 контейнер.

– 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухо треви;

– Не са регистрирани случаи на оказана техническа помощ.

avatar