Полицейска хроника от Варна и региона – 11 септември

Полицейска хроника от Варна и региона – 11 септември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 10.09.2019 г.

Разкрити са извършителите на 8 престъпления. 
Регистрирани са 4 ПТП с 5 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– На 10.09. т.г., е подаден сигнал за грабеж на златни синджири, собственост на две руски гражданки, извършен на улица в гр. Бяла. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са К.Ч. (21 г.) и Г.С. (22 г.), двамата известни на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

– На 10.09. т.г., е подаден сигнал за кражба от магазин за хранителни и други стоки, намиращ се на бул. «Вл. Варненчик» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Н.П. (48 г.), местен жител, известен на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 09.09. т.г., е подаден сигнал за кражба на оборудване за каравани от каравана, паркирана пред жилищен блок в ж.к. «Вл. Варненчик». След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са две непълнолетни момчета, едно от които известно на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани, разпитани и предадени на родителите им. 

– На 06.09. т.г., около 10:25 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на Й.Ж. (26 г.), местен жител, известен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче, съдържащо кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин – 0,18 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

Бързи полицейски производства:
– На 10.09. т.г., около 02:50 часа, в с. Тополи, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Хонда» с водач Д.Р. (22 г.), известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 10.09. т.г., около 20:40 часа, в с. Цонево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач И.И. (35 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,49 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 09.09. т.г., около 20:30 часа, в гр. Бяла, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Хонда» с водач Д.Г. (44 г.) от Враца, известен на МВР и осъждан, с цел да осуети изпълнението на служебните ангажименти на полицейските служители, мъжът е подхвърлил в служебния им автомобил банкноти на стойност 150 лв. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 07.09. т.г., около 16:10 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на Н.Ж. (35 г.), местен жител, известен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче, съдържащо кафеникаво вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин – 0,06 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

ПТП:
– На 10.09. т.г., около 09:00 часа, във Варна, на ул. «Дружба» е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно към момента МПС, по време на движението си, блъска пешеходка, която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента жената (87 г.) получава фрактури на двете ръце, настанена е за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

– На 10.09. т.г., около 12:00 часа, на пътя от к.к. Златни пясъци за Варна, е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Мерцедес» А.П. (23 г.), по време на движение, губи контрол над МПС и се блъска в л.а. «Смарт», спрял на платното за движение. Същият се отмества напред и се блъска в л.а. «Нисан». Вследствие на инцидента е пострадал водачът на втория автомобил, който е получил контузия на лице, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

– На 10.09. т.г., около 13:15 часа, в гр. Варна, на бул. «Осми Приморски полк», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Смарт» М.С. (39 г.), по време на движение, извършва маневра за завой наляво, отнема предимството и блъска велосипедист, който се движи направо. Вследствие на инцидента мъжът (45 г.) е получил фрактура на дясна ключица, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

– На 10.09. т.г., около 14:50 часа, на пътя Варна – Белослав, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Мазда» Р.К. (18 г.) от Варна, по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента момчето и неговият спътник (18 г.) са пострадали. Р.К. е получил контузия на корем, а пътуващият с него младеж е настанен в Реанимацията на МБАЛ «Св. Анна» с тежка съчетана травма и с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 5 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 10.09. т.г., около 07:55 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в л.а. «Рено», пътуващ за с. Житница. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е, възникнало по време на движение, късо съединение. Унищожен е целият автомобил. 

На 10.09. т.г., около 17:40 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в л.а. «Опел», пътуващ за с. Синдел. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожен е автомобилът. 

На 10.09. т.г., около 17:55 часа, е получен сигнал за пожар в обща стая, намираща се в жилищен вход на блок на бул. «Вл. Варненчик». Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са мебели, домашно имущество и електрическа инсталация, опушени са 40 кв. м стени.

На 10.09. т.г., около 22:45 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се на ул. «Пробуда». Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са 5 кв. м покривна конструкция.

На 11.09. т.г., около 04:30 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се на ул. «Атанас Манолов». Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са 6 кв. м каратаван, дървени прозоврец и врата, опушени са 40 кв. м стени.

– 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци;

– 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Двама се удавиха за ден в Обзор и Поморие Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Двама се удавиха за ден в Обзор и Поморие

[…] Полицейска хроника от Варна и региона – 11 септември […]