Полицейска хроника от Варна и региона – 11 октомври

Полицейска хроника от Варна и региона – 11 октомври

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 10.10.2019 г

Разкрити са извършителите на 9 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.

– Разкрит е извършителят на кражба на лек автомобил, извършена в с. Кичево
  На 04.10. т.г., е образувано досъдебно производство за кражба на л.а. «Фолксваген», паркиран пред частен дом в с. Кичево, отключен и с ключ оставен вътре. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е К.К. (36 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 08.10. т.г., около 01:00 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на л.а. «Мазда» с водач А.Н. (24 г.), местен жител. В същия е намерено и иззето пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,54 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.Н. е задържан за срок до 24 часа.

– На 05.10. т.г., около 13:30 часа, в гр. Белослав, е извършена полицейска проверка на Д.Р. (19 г.) и П.С. (22 г.), местни жители. В П.С. са намерени и иззети две топчета с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с общо тегло 0,11 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

– На 05.10. т.г., около 16:00 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на Х.И. (21 г.) от Дългопол, известен на МВР и осъждан. В същия са намерени и иззети топчета със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 0,07 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Х.И. е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.10. т.г., около 21:30 часа, в гр. Дългопол, е извършена полицейска проверка на С.С. (23 г.) от Варна, неизвестен на МВР. В същия са намерени и иззети седем пакетчета със суха тревиста маса и шест пакетчета с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 4,23 гр. и производно на амфетамин с тегло 1,15 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.10. т.г., около 21:30 часа, в гр. Дългопол, е извършена полицейска проверка на З.В. (27 г.), местен жител, неизвестен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче с бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за кокаин с тегло 2,79 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:
– На 10.10. т.г., около 00:05 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Дайхатсу» с водач К.К. (37 г.) от с. Неофит Рилски, е установено, че същият управлява МПС, на което са поставени регистрационни табели за друго превозно средство. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 08.10. т.г., около 01:00 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мазда» с водач А.Н. (24 г.), местен жител, и пътник В.И. (18 г.) е установено, че В.И. държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 3,00 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

– На 04.10. т.г., около 21:10 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Г.Г. (34 г.) е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 0,26 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

ПТП:
– На 10.10. т.г., около 17:15 часа, на бул. «Васил Левски», е възникнало ПТП. 26-годишният водач на мотоциклет «Сузуки» Ф.Ц. от Червен бряг, поради движение с несъобразена скорост и рязка употреба на спирачки, губи контрол над МПС и пада на платното за движение, като застига и блъска л.а. «Мерцедес». Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на лява ключица, прегледан е и освободен, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 10.10. т.г., около 18:25 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в баня на жилище, намиращо се на ул. «Ана Феликсова» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожен е вентилатор за баня.

На 10.10. т.г., около 16:05 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в кухнята на жилище, намиращо се на ул. «Андрей Премянов» в Бяла. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно използване на нагревателен уред. Унищожено е домашно имущество, опушени са 150 кв. м стени.

На 11.10. т.г., около 05:30 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в кафе автомат, намиращ се на ул. «Петър Парчевич» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожена е кафе – машината.

– 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, в метален контейнер;

– 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar