Полицейска хроника от Варна и региона- 10 януари

Полицейска хроника от Варна и региона- 10 януари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 09.01.2020 г.

Разкрити са извършителите на 4 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 4 пострадали граждани през посочения период.

– На 09.01. т.г., е постъпил сигнал за кражба на профили от врати и прозорци от сграда, намираща се в гр. Варна, на ул. «Кракра». След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е С.Г. (20 г.) от с. Каменар, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– Разкрит е извършителят на кражба от магазин за хранителни стоки във Варна
  На 08.01. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се във Варна, в ж.к. «Младост». След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е П.П. (32 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързи полицейски производства:
– На 09.01. т.г., около 15:30 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Нисан» с водач Р.Р. (57 г.) от Варна, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред и е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 09.01. т.г., около 17:05 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Нисан» с водач К.С. (59 г.) от с. Кипра, е установено, че същият представя неистински документ за правоспособност по датски образец. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 09.01. т.г., около 10:00 часа, на пътя за с. Горен чифлик, е възникнало ПТП. Водачката на л.а.  «Фолксваген» Г.А. (22 г.) от същото село, по време на движение, губи контрол над МПС, излиза от пътното платно, обръща се в канавка и се блъска в бетонен стълб. Вследствие на инцидента жената получава фрактури на прешлени и дясна лопатка. Тежко е пострадало дете, пътуващо в автомобила, което е настанено за лечение в Реанимацията на МБАЛ «Св. Анна», с опасност за живота. При инцидента е пострадал и мъж на 26 г., който е получил фрактура на два прешлена. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 09.01. т.г., около 14:10 часа, в гр. Варна, на бул. «Генерал Колев», е възникнало ПТП. 40-годишният водач на л.а. «Опел» В.И., по време на движението си, блъска пешеходка. Вследствие на инцидента жената (82 г.), получава контузии, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

– 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци и в сметище;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar