Полицейска хроника от Бургас и региона- 9 октомври

Полицейска хроника от Бургас и региона- 9 октомври

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба и едно ПТП. Образувани са пет бързи полицейски производства. Разкрити са шест престъпления.  

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

За времето от 01.10.т.г. до 08.10.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция .Проверени са общо 403 МПС и 669 лица. Съставени са общо 53 акта, от които: 1 акт за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и наркотични вещества, 3 акта за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 1 акт за шофиране от неправоспособни водачи, 6 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 32 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 4 акта. Наложените глоби по фиш са 173.

На 08.10.т.г. около 16.20 ч. в с. Росен, общ. Созопол, служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка джип „Гранд Чероки“, с бургаска регистрация, управляван от 51 годишен мъж от с. Равна гора, общ. Созопол, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,86 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ПТП :

На 08.10.т.г. около 07.18 ч. на кръстовището на бургаските улици „Спортна“ и „Индустриална“, л.а. „Мерцедес С 180“, с бургаска регистрация, управляван от 25 годишна жена от с. Маринка, не спира на пътен знак „СТОП“, като удря движещия се по път с предимство л.а. „Шкода Суперб“, със софийска регистрация, управляван от 52 годишен бургазлия. От ПТП пострадала водачката на л.а. „Мерцедес“, която е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение с „контузия на корема“, без опасност за живота.

avatar