Полицейска хроника от Бургас и региона – 7 юли

Полицейска хроника от Бургас и региона – 7 юли

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас е регистрирана една кражба. Образувани са шест бързи производства. Разкрити са 12 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия по отношение кражбата на пет меки стола / тип «барбарони»/ и мъжко яке / на обща стойност около 750 лв./, собственост на 44 годишен бургазлия, осъществена на 26.06.т.г. от таванското помещение на къща, разположена в кв. «Рудник», е установен извършителя на деянието – това е 23 годишен криминално проявен и осъждан мъж от същия квартал, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

На 06.07.т.г. около 11.00 ч. в Районно управление – Несебър е получено събощение от 41 годишен мъж от Кърджали за това, че предния ден в бар в Слънчев бряг установил липсата на златната си гривна с тегло около 26 грама. В резултат на бързите полицейски действия е установена и задържана извършителката на деянието – това е 49 годишна криминално проявена жена от айтоското село Малка поляна, която направила пълни самопризнания и върнала откраднатата вещ. По случая е образувано бързо производство.

Служители от Пето Районно управление – Бургас извършили проверка в апратамент в бл. 135 в к-с «Славейков», обитаван от 29 годишен криминално проявен бургазлия, като намерили и иззели буркан с глави от съцветия / марихуана/ с общо тегло около 90 грама, електронна везна и торбичка с бяло прахообразно вещество / кокаин/ с тегло около 1 грам. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 07.07.т.г. около 00.45 ч. в с. Лозенец, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка л.а. «Опел Астра», с великотърновска регистрация, управляван от 50 годишен мъж от Свищов, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,32 промила. Мъжът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ДРУГИ :

На 06.07.т.г. около 16.54 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение за инцидент на плаж «Аркутино», при който в неохраняемата зона се удавил 36 годишен софиянец, отседнал на почивка в Созопол. Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» при УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

avatar