Полицейска хроника от Бургас и региона – 7 август

Полицейска хроника от Бургас и региона – 7 август

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : пет кражби, две други криминални престъпления и три ПТП. Образувани са осем бързи производства. Разкрити са 17 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 06.08.т.г. около 04.40 ч. в Ахтопол, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка лек автомобил «Пежо», с шуменска регистрация, управляван от 21 годишен неправоспособен водач, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.29 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас по сигнал на 28 годишен софиянец, получен на 02.08.т.г. около 21.00 ч. за това, че му е извършена кражба на сумата от 2 200 лв. от двама непознати мъже, осъществена около 19.00 ч. в района на магазин „Технополис” в к-с „Изгрев”, с които се срещнал по повод обява в сайта «OLX» за продажба на IPhone 11 pro, е констатирано, че сигнала не отговаря на истината – самоличността на двамата мъже е установена / това са двама криминално проявени и осъждани бургазлии / на 44 и 47 години/, които заявили, че уговорката им със софиянеца била по повод покупко-продажба на 500 гр. марихуана за сумата от 2 200 лв. Вместо марихуана обаче бургазлиите продали за сумата от 2 200 лв. на 28 годишния мъж суха трева, събрана около бл. 15 в ж.к. «Изгрев». Софиянецът е разпитан повторно, като потвърдил информацията на двамата бургазлии. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Служители от Второ Районно управление – Бургас установили извършителите на кражбата на 11 изпарители от 11 хладилни витрини, осъществена за времето от 09.06.т.г. до 16.06.т.г. от складова база, разположена на бургаската улица «Одрин» – това са трима криминално проявени и осъждани лица / двама мъже на възраст 30 и 38 години/ и 30 годишна жена, и тримата от Сливен, които направили пълни самопризнания. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

На 06.08.т.г. около 11.30 ч. в Свети влас, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка л.а. «Мерцедес С 180 Компресор», с хасковска регистрация, управляван от 49 годишен водач, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2.09 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е със заповед за задържане за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Служители от Второ Районно управление – Бургас задържали двама криминално проявени бургазлии / на възраст 23 и 33 години/ и 33 годишен криминално проявен варненец, които в различно съучастие извършили следните кражби :

– на 04.04.т.г. откраднали катализатора на л.а. «Тойота Приус», с бургаска регистрация, собственост на 52 годишен бургазлия, паркиран пред бл. 55, вх. 5 в ж.к. «Славейков»

– на 15.05.т.г. откраднали две гуми заедно с джантите / на обща стойност 720 лв./ от л.а. «БМВ», с бургаска регистрация, собственост на 38 годишна бургазлийка, паркиран пред завод «ЛУКОЙЛ – Нефтохим»

– на 15.07.т.г. откраднали DPF филтър от л.а. „Хонда”, с бургаска регистрация, собственост на 46 годишен бургазлия, паркиран пред завод «ЛУКОЙЛ – Нефтохим»

– за времето от 30.07.т.г. до 02.08.т.г. откраднали катализатор на стойност около 400 лв. от л.а. «Хонда», с бургаска регистрация, собственост на 45 годишен бургазлия, паркиран в района на бл. 418 в к-с «Меден Рудник»

Задържаните направили пълни самопризнания за извършените деяния. Работата по цялостното документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

На 06.08.т.г. около 23.50 ч. в несебърския квартал «Черно море – 2», служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Ланд Роувър», с бургаска регистрация, управляван от 49 годишен украински гражданин, постоянно пребиваващ в Несебър, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,90 промила. Водачът е задържан със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 06.08.т.г. около 12.30 ч. на пътя Шумен – Карнобат, км. 87+300 м., л.а. «Фолксваген Поло», с бургаска регистрация, управляван от 74 годишен карнобатлия, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, навлиза в лентата за насрещно движение, като себлъска челно в движещия се там колесен трактор, управляван от 50 годишен мъж от сунгурларското село Вълчин. От ПТП пострадал водачът на л.а. «Фолксваген Поло», с бургаска регистрация, който с контузия на корема, е настанен за лечение в хирургично отделение на УМБАЛ «Дева Мария» – кв. «Ветрен», без опасност за живота.

На 06.08.т.г. около 15.58 ч. на бургаската улица «Гоце Делчев» №  39, лек автомобил «Форд Експлорер» с прикачено ремарке / платформа/, с бургаска регистрация, управляван от 56 годишен бургазлия, поради неоставяне на достатъчно станично разстояние при преминаване покрай пешеходец, блъска с платформата 16 годишно момиче от бургаския квартал «Победа», което с повърхностна рана в областта на десния глезен и ходилото, без опасност за живота, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение.

На 06.08.т.г. около 21.50 ч. в несебърския квартал «Черно море-1» до дом  №88, лек автомобил «КИА», с русенска регистрация, управляван от 43 годишен мъж от Русе, поради движение с несъобразена скорост блъска внезапноизлязлото на пътното платно 12 годишно момченце от Несебър, което получило прорезна рана на дясното бедро в областта на слабините, но няма опасност за живота му / прегледано е в болнично заведение и освободено за домашно лечение/.

avatar