Полицейска хроника от Бургас и региона – 6 юли

Полицейска хроника от Бургас и региона – 6 юли

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : седем кражби, четири други криминални престъпления, един пожар и три ПТП. Образувани са 13 бързи производства. Разкрити са 24 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 03.07.т.г. около 00.40 ч. в с. Лозенец, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка л.а. „Шкода Супер Б”, с бургаска регистрация, управляван от 33 годишен мъж от Царево, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,22 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 03.07.т.г. около 13.35 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за пътен инцидент с материални щети, възникнал на карнобатската улица „Граф Игнатиев” в близост до общинския пазар – установено е, че водачът на л.а. „Пежо 106”, с бургаска регистрация – 60 годишен карнобатлия, след употреба на алкохол с концентрация – 3,19 промила / констатирано с дрегер/, допуснал ПТП с л.а. „Ауди А 7”. Водачът на л.а. „Пежо” отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 03.07.т.г. около 18.30 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за това, че от веломагазин, разположен на бул. „Ал.Г.Коджакафалията” в ж.к. „Меден Рудник” е откраднат велосипед на стойност 1 000 лв., изложен за продажба – в резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на деянието : това е 34 годишен криминално проявен бургазлия, който е задържан със заповед за полицейско задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 03.07.т.г. около 20.55 ч. в Районно управление – Айтос е получено съобщение за кражба на сумата от 350 лв., собственост на 84 годишен айтозлия, осъществена от дома му, разположен на ул. „Хисарска” от две момичета – в резултат на бързите полицейски действия са установени извършителките на деянието : това са две криминално проявени ямболийки на възраст 15 и 18 години, които направили пълни самопризнания и върнали отнетата парична сума. По случая е образувано бързо производство.

На 03.07.т.г. около 23.50 ч. в Свети влас, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил „Хонда Сивик”, с бургаска регистрация, управляван от 44 годишен мъж от Свети влас, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.22 промила. Водачът  е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на чантичка с лични документи, мобилен телефон и сумата от 1 100 лв., собственост на 36 годишен бургазлия, осъществена на 15.06.т.г. от л.а. „Рено Сценик”, с габровска регистрация, спрян в близост до езерото Вая, е установен извършителя на деянието – това е 31 годишен криминално проявен бургазлия от кв. „Победа”, който направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

На 04.07.т.г. около 00.19 ч. в Средец, служители от Районно управление – Средец спрели за проверка л.а. „Опел Вектра”, с бургаска регистрация, управляван от 28 годишен мъж от Средец, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,71 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 04.07.т.г. около 15.50 ч. на разклона за с. Приселци, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка мотопед „Ямаха Жог 3”, с варненска регистрация, управляван от 53 годишен мъж от Обзор, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.24 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 05.07.т.г. около 23.30 ч. в с. Лозенец, служители от Районно управление – Царево извършили проверка на 37 годишен софиянец, като намерили и иззели плик със зелена тревна маса / марихуана/ с тегло около 0,850 грама. Мжът е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

ПТП :

На 03.07.т.г. около 18.10 ч. на бургаската улица „Одрин” №17 в посока завод „Спартак”, 69 годишния водач на л.а. „Ситроен Пикасо”, с бургаска регистрация, движещ се в посока ул. „Струга”, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска челно движещия се там л.а. „Ланчия Дедра”, с бургаска регистрация, управляван от 31 годишен бургазлия. От ПТП пострадали двамата водачи, като : 69 годишния бургазлия получил контузия на гръбначния стълб, но е без опасност за живота / прегледан и освободен за домашно лечение/, а 31 годишния бургазлия с контузия на главата, е прегледан и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

На 05.07.т.г. около 10.10 ч. на кръстовището на бургаските улици „Одрин” и „Струма”, л.а. „Хюндай Соната”, със софийска регистрация, управляван от 71 годишен бургазлия извършва ляв завой, като не пропуска и блъска в предната лява част правомерно движещия се в права посока л.а. „Рено Меган”, с бургаска регистрация, управляван от 24 годишен бургазлия. От ПТП пострадал водачът на лекия автомобил „Рено”, който с контузия на главата и левия лакът, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 05.07.т.г. около 16.40 ч. на бургаската улица „Тодор Александров”, на около 150 м. от кръстовището с ул. „Спортна”, л.а. „Мерцедес А 170”, със старозагорска регистрация, управляван от 32 годишна жена от Раднево, поради неспазване на дистанция,застига и блъска намалящия скоростта си л.а. „Ситроен”, със софийска регистрация, управляван от 40 годишен чуждестранен граждани. От своя страна л.а. „Ситроен” отскача напред и блъска л.а. „Хонда”, с бургаска регистрация, управляван от 60 годишен бургазлия. От ПТП пострадал пътуващата в л.а. „Мерцедес” 41 годишна жена, която с контузия на главата и лявата длан, е прегеледана и освободена за домашно лечение.

ПОЖАРИ :

На 04.07.т.г. около 14.13 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в лек автомобил „Опел Зафира”, с бургаска регистрация, собственост на 64 годишен бургазлия, паркиран между блокове 5 и 50 в ж.к. „Зорница”. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил. От инцидента „Опел”-а изгорял напълно. Вероятна причина за пожара е техническа неизправност в лявата предна част на автомобила. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

ДРУГИ :

 На 05.07.т.г. около 06.20 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент с гръмнала газова бутилка в жилище, разположено на петия етаж в бл. 29 в ж.к. „Меден Рудник”, обитавано от 32 годишен бургазлия и неговата 35 годишна приятелка. Установено е, че от инцидента пострадал 32 годишния бургазлия, който с множество изгаряния по тялото е откаран до клиниката по изгаряния във ВМА – Варна / извършена му е операция и е настанен „Реанимация” в критично състояние, с опасност за живота/. По случая е образувано досъдебно производство.

На 05.07.т.г. около 11.30 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за извадена от морето срещу хотел „Съни бей” на Северния плаж в Поморие жена в безпомощно състояние, която въпреки извършените животоспасяващи манипулации, починала в 12.06 ч. Установено е, че това е 78 годишна жена от София, отседнала в собствения си апартамент в Поморие. Тялото на софиянката е изпратено за аутопсия в отделение „Съдебна медицина” към УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

avatar