Полицейска хроника от Бургас и региона- 6 декември

Полицейска хроника от Бургас и региона- 6 декември

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба, едно друго криминално престъпление и едно ПТП. Образувани са шест бързи полицейски производства. Разкрити са 14 престъпления.  

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 05.12.т.г. около 11.50 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за грабеж, осъществен спрямо 13 годишен младеж, при който след използване на сила е отнета сумата от 50 лв. Установено е, че грабежа е извършен в парк „Лазур“ на 04.12.т.г. за времето от 13.20 ч. до 13.30 ч. В резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан извършителя на деянието – това е 24 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самопризнания. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано  бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление – Карнобат задържали 23 годишен криминално проявен мъж от Камено, който на :

  • на 05.05.т.г. от кухненското помещение на столовата към земеделска кооперация „Надежда“ в с. Невестино – хранителни продукти и посуда / на обща стойност около 300 лв./       
  • на 29.06.т.г. отнел от частна къща в с. Невестино, обитавана от 84 годишен мъж : хранителни продукти, 30 м. меден проводник, шест медени бакъра с различен размер и ловен нож / всичко на обща стойност около 250 лв./

Мъжът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. Направил е пълни самопризнания. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражбата на мъжка чантичка, съдържаща : лични документи, мобилен телефон и сумата от 30 лв., собственост на 39 годишен мъж от Димитровград, осъществена около 07.30 ч. на 18.08.т.г. от централния плаж в с. Равда, е установен извършителя на деянието – това е : 21 годишен мъж от с. Гюльовца, който направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Работата по изясняване на  цялостната престъпна дейност на мъжа продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на незаключен велосипед на стойност 850 лв., осъществена за времето от 14.00 ч. до 14.15 ч. на 01.12.т.г. от района пред книжарница „Хеликон“ – това е 13 годишен бургазлия, който върнал отнетия велосипед. Работата по случая продължава.

На 05.12.т.г. около 10.00 ч. служители от Първо Районно управление – Бургас извършили претърсване в частен дом, разположен на ул. „Шейново“, обитаван от 44 годишен бургазлия, като намерили и иззели плик с бяло прахообразно вещество / амфетамин/ с тегло от 5 грама. Бургазлията е задържан за срок до 24 ч. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Пето Районно управление – Бургас извършили претърсване в л.а. „Мерцедес“, с бургаска регистрация, ползван от 57 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, паркиран на ул. „Пирин“ в бургаския квартал „Черно море“, като намерили и иззели плик със суха зелена листна маса / марихуана/ с общо тегло около 300 – 350 грама. Бургазлията е обявен за издирване, тъй като към момента се укрива. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП :

На 03.12.т.г. около 17.02 ч. на кръстовището на бургаските улици «Тракиец» и «Капитан Петко войвода», л.а. «Волво В 40», с бургаска регистрация, управляван от 35 годишен бургазлия, движейки се по ул. «Капитан Петко вйвода» не спира на пътен знак «СТОП» и навлизайки в кръстовището допуска ПТП с правомерно движещиея се по пътя с предимство л.а. «Рено Клио», с бургаска регистрация, управляван от 52 годишен бургазлия. От ПТП пострадали : пътуващата в л.а. «Волво» 32 годишна бургазлийка, която с контузия на главата и комоцио, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 03.12.т.г. около 17.05 ч. ул. «Лиляна Димитрова» №35 в Българово, 49 годишен мъж от Българово излязъл внезапно на пътното платно и катерейки се по  влекач «ДАФ», с бургаска регистрация, управляван от 48 годишен бургазлия, станал причина за ПТП. Пешеходецът е настанен в УМБАЛ – Бургас със сътресение на мозъка, без опасност за живота.

На 03.12.т.г. около 17.45 ч. на бургаската улица «Траспортна» срещу магазин «Кауфланд», л.а. «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 58 годишен бургазлия, извършвайки ляв завой, отнема предимството и блъска пресичащата на зелен светофарен сигнал 49 годишна пешеходка от Бургас, която със сътресение на мозъка, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

ПАБ :

На 05.12.т.г. около 10.00 ч. на бургаската улица „Стефан Стамболов“, на около 50 м. преди автобусната спирка на УМБАЛ – Бургас в посока Централната градска част, водачът на автобус „Соларис Урбино“, с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас – 31 годишен бургазлия, спира внезапно, в резултат на което на пода в автобуса пада 71 годишна пътничка от Бургас, която с контузия на главата, без опасност за живота, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 6 декември Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 6 декември

[…] Полицейска хроника от Бургас и региона- 6 декември […]