Полицейска хроника от Бургас и региона- 6 април

Полицейска хроника от Бургас и региона- 6 април

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : пет кражби, едно друго криминално престъпление, един пожар и две ПТП. Образувани са пет бързи полицейски производства. Разкрити са 15 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Четвърто Районно управление – Бургас задържали двама криминално проявени бургазлии на 19 и 20 години, които на 31.03.т.г. около 17.30 ч. откраднали от новострояща се сграда, разположена в близост до общинскиа плувен басейн в к-с «Меден Рудник», ролка хидроизолация на стойност около 40-50 лева. Мъжете направили пълни самопризнания, като върнали откраднатата вещ. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление – Бургас е констатирано, че извършител на кражбата на осем буркана с пчелен мед, брадва, тесла, два чука и други строителни инструменти, както и пет чувала с дърва /, осъществена на 28/29.03.т.г. от избено помещение, разположено в бл. 72 в к-с «Меден Рудник», е 23 годишен криминално появен и осъждан бургазлия. Мъжът направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. При проведените допълнителни действия по разследване на цялостната престъпна дейност на бургазлията е установено, че същият е извършител на кражба на камина на стойност 200 лв., собственост на 42 годишна бургазлийка, осъществена на 14.03.т.г. от дома й, разположен в бл. 77 в ж.к. «Меден Рудник». Работата по случаите продължава.  

На 04.04.т.г. около 14.20 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за скандал между двама мъже, възникнал на паркинга на магазин «Мосю Бриколаж». Установено е, че причина за спречкването е засичане по време на движение, осъществено от 23 годишен бургазлия с л.а. «Нисан Терано», с бургаска регистрация спрямо 49 годишен бургазлия, управляващ л.а. «Фиат Мареа», с бургаска регистрация. В резултат на скандала 49 годишния бургазлия нанесъл удар с юмрук и счупил задното дясно стъкло на лекия автомобил «Нисан». От двамата бургазлии са снети писмени сведения, като са им съставени предупредителни полицейски протоколи. По случая е образувана преписка.

На 04.04.т.г. в Каблешково, служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «Рено Клио», с бургаска регистрация, управляван от 46 годишен айтозлия, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,88 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 05.04.т.г. около 16.30 ч. служители от Второ Районно управление – Бургас след кратко преследване спрели в района на бл. 63 в к-с „Славейков“ лек автомобил „Мерцедес“, с бургаска регистрация, управляван от 44 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия. След спиране на автомобила водачът му се опитал да избяга, като е задържан в района на бл. 147. При извършената проверка са намерени и иззети 14 топчета с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ и три топчета кък суха зелена листна маса / марихуана/. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ПТП :

На 03.04.т.г. около 21.40 ч. на айтоската улица «Филип Кутев» до дом № 2, л.а. «БМВ 320 Д», с бургаска регистрация, управляван от 29 годишен айтозлия, поради движение с несъобразена скорост, навлиза частично в лентата за насрещно движение, като блъска странично л.а. «Мерцедес 220 CDI“, с бургаска регистрация, управляван от 21 годишен айтозлия. От ПТП пострадал пътникът от л.а. «Мерцедес» – 19 годишен айтозлия, возещ се на предната дясна седалка, който е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение, без сериозни наранявания.

На 06.04.т.г. около 01.49 ч. на кръстовището на бургаските улици „Сан Стефано“ и „Стефан Стамболов“, поради движение с несъборазена скорост при ляв завой, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно и удряйки се в крайпътно дърво, л.а. „Тойота Корола“, с бургаска регистрация, управляван от 21 годишен бургазлия, който получил контузна рана на носа / прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота/.

ПOЖАРИ:

На 04.04.т.г. около 14.50 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение за горяща къща в с. Ясна поляна, разположена на ул. «Христо Ботев»  №5, собственост на 40 годишен мъж. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и четирима огнеборци. От пожара изгорели две от стаите, както и покрива с обща площ около 45 кв.м. Установено е, че огъня възникнал вследствие на късо съединение от зарядно устройство, в което е включена за зареждане батерия.

avatar