Полицейска хроника от Бургас и региона -5 август

Полицейска хроника от Бургас и региона -5 август

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби, три други криминални престъпления и две ПТП. Образувани са четири бързи производства. Разкрити са седем престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 04.08.т.г. около 15.00 ч. в района на созополската улица «Вихрен» № 30, служители от Районно управление – Созопол извършили проверка на 25 годишен криминално проявен перничанин, като намерили и иззели : найлонов плик със суха зелена тревна маса / канабис/ с тегло от 5 грама, 11 жълти хапчета / екстази/ с тегло 5 гр. и бяла бучка с неправилна форма с тегло 3 гр. / амфетамин/. Перничанинът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 04.08.т.г. около 15.00 ч. в на пътя Айтос – Провадия, км. 65+300 м. / в района на разклона за с. Вишна/, лек автомобил «Ситроен С 5», със софийска регистрация, управляван от 35 годишен бургазлия, поради движение с несъобразена с пътните условия и релефа на местността скорост, допуска ПТП с правомерно движещия се товарен автомобил «МАН» с полуремарке, с варненска регистрация, управляван от 67 годишен мъж от с. Драгоево. От ПТП пострадали : водачът на лекия автомобил / откаран и настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас с диагноза «политравматизъм»/ и двамата му спътници – пътуващия на предната седалка 33 годишен несебърлия / откаран и настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас с диагноза «политравматизъм»/ и пътуващия на задната седалка – 26 годишен бургазлия / получил травми по главата, откаран за лечение в УМБАЛ – Бургас/.

На 05.08.т.г. около 01.30 ч. в несебърския квартал «Чайка» пред № 7, лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 33 годишен несебърлия, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост и загуба на контрол, навлиза в лентата за насрещно движение и допуска ПТП с материални щети с паркираните там две моторни превозни средства – «Форд Фокус» и «Фолксваген Пасат». Водачът на л.а. «Фолксваген» е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но и двете проби са били отрицателни. От ПТП пострадал 29 годишен мъж от Кърджали, намиращ се в паркирания л.а. «Фолксваген Пасат», който с охлузване на десния крак, без опасност за живота, е прегледан в несебърската болница и освободен за домашно лечение.

ДРУГИ :          

На 04.08.т.г. около 12.50 ч. в Районно управление – Царево е получено съобщение за инцидент в неохраняемата зона на плаж «Арапя» край Царево, при който в морето се удавил 54 годишен софиянец. Тялото му е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

avatar