Полицейска хроника от Бургас и региона- 4 декември

Полицейска хроника от Бургас и региона- 4 декември

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби, едно друго криминално престъпление, един пожар и три ПТП. Образувани са две бързи полицейски производства. Разкрити са седем престъпления.  

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

За времето от 26.11.т.г. до 02.12.т.г. на територията, обслужвана от районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за подобряване на безопасността на движението .Проверени са общо 375 МПС и 595 лица. Съставени са общо 67 акта, от които: 2 акта за шофиране след употреба на алкохол с концентрация под 1,2 промила, 2 акта за шофиране от неправоспособни водачи, 3 акта за управление на мпс без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 20 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 33 акта. Наложените глоби по фиш са 305.

Служители от Районно управление – Айтос задържали трима криминално проявени мъже на възраст между 21 и 47 години, които на :

– 25.11.т.г. от стопанска постройка, разположена на изхода на Айтос в посока с. Мъглен, откраднали кон, собственост на 72 годишен айтозлия / конят е открит и върнат на собственика/

– 27.11.т.г. от стопанска постройка в промишлената зона на Айтос, откраднали крава, собственост на 57 годишен айтозлия / кравата е открита и върната на собственика/

Тримата айтозлии са задържани за срок до 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на Районно управление – Айтос.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Айтос по отношение кражбата на монетник от машина за играчки заедно със сумата в него, както и 40 от играчките, осъществена на 25.11.т.г. от улицата, разположена непосредствено до кафе «Джой» в Айтос, е установена самоличността на извършителките на деянието – това са 29 и 45 годишни айтозлийки, които направили пълни самопризнания и възстановили причинените щети.

ПТП :

На 03.12.т.г. около 17.02 ч. на кръстовището на бургаските улици «Тракиец» и «Капитан Петко войвода», л.а. «Волво В 40», с бургаска регистрация, управляван от 35 годишен бургазлия, движейки се по ул. «Капитан Петко вйвода» не спира на пътен знак «СТОП» и навлизайки в кръстовището допуска ПТП с правомерно движещиея се по пътя с предимство л.а. «Рено Клио», с бургаска регистрация, управляван от 52 годишен бургазлия. От ПТП пострадали : пътуващата в л.а. «Волво» 32 годишна бургазлийка, която с контузия на главата и комоцио, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 03.12.т.г. около 17.05 ч. ул. «Лиляна Димитрова» №35 в Българово, 49 годишен мъж от Българово излязъл внезапно на пътното платно и катерейки се по  влекач «ДАФ», с бургаска регистрация, управляван от 48 годишен бургазлия, станал причина за ПТП. Пешеходецът е настанен в УМБАЛ – Бургас със сътресение на мозъка, без опасност за живота.

На 03.12.т.г. около 17.45 ч. на бургаската улица «Траспортна» срещу магазин «Кауфланд», л.а. «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 58 годишен бургазлия, извършвайки ляв завой, отнема предимството и блъска пресичащата на зелен светофарен сигнал 49 годишна пешеходка от Бургас, която със сътресение на мозъка, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

ПАБ :

На 03.12.т.г. около 23.34 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за горящ лек автомобил «Фолксваген голф», с бургаска регистрация, собственост на 25 годишна жена от с. Страцин, паркиран на ул. «Роза» в селото. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. Установено е, че пожара възникнал в двигателния отсек на паркирания автомобил, като първоначално излизал пушек от предната радиаторна решетка, който е забелязан от собственичката, която впоследствие заедно с баща си отворила предния капак на автомобила и пушека прерастнал в огън. От инцидента изгорял двигателния отсек и част от арматурното табло на автомобила. Не се установени данни за умишлен палеж, вероятна причина за пожара е техническа неизправност.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 4 декември Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 4 декември

[…] Полицейска хроника от Бургас и региона- 4 декември […]