Полицейска хроника от Бургас и региона -31 юли

Полицейска хроника от Бургас и региона -31 юли

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби, две други криминални престъпления, един пожар и две ПТП. Образувани са три бързи производства. Разкрити са десет престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Районно управление – Поморие установили извършителя на кражбата на : ръчен циркуляр, ъглошлайф и дрелка, собственост на 38 годишен помориец, осъществена на 27.07.т.г. от складово помещение, разположено на поморийската улица «Мусала» – това е 20 годишен помориец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

На 30.07.т.г. в квартира, разположена на ул. «Ропотамо» в Приморско, обитавана от 31 годишен мъж от Ямбол, служители от Районно управление – Приморско намерили и иззели при извършено пребтърсване плик със суха зелена тревна маса с тегло 10 гр. / канабис/ и четири пликчета с бяло прахообразно вещество с тегло 2 гр. / кокаин/. Ямболията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 30.07.т.г. около 05.20 ч. в района на кръговото кръстовище на пътя Бургас – Варна с обходния път Каменар – Поморие, поради движение с несъобразена с конкретните пътни условия скорост при навлизане в кръгово кръстовище и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно лек автомобил «Крайслер Гранд Вояджер», със софийска регистрация, управляван от 19 годишна софиянка. От ПТП пострадала спътничката на водачката / 17 годишна софиянка/, возещата се на задната седалка, която получила охлузвания по долната устна, без опасност за живота.

На 30.07.т.г. около 18.44 ч. на един километър от кв. «Крайморие» в посока път Созопол – Бургас, водачът на л.а. «Хонда Шатъл», с бургаска регистрация, управляван от 38 годишен бургазлия, поради движение без достатъчна дистанция, блъска намаляващия скоростта пред него л.а. «Пежо», с великотърновска регистрация, управляван от 56 годишен мъж от Велико Търново. От ПТП пострадал водачът на л.а. «Пежо», който с контузия на гръбнака, без опасност за живота, е прегледан и освободен за домашно лечение.

ПОЖАРИ:

На 30.07.т.г. около 05.20 ч. в Четвърто Районно управление –Бургас е получено съобщение за пожар в стопански обор в с. Димчево, разположен на ул. «Втора» до дом №35, собственост на 73 годишен мъж от селото. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. Според собственника около 04.30 ч. се събудил от сън от пукащ шум и усетил задушлива миризма. Видял, че в стопанския обор е възникнал пожар, като своевременно успял да изведе намиращите се в него животни. От инцидента постройката изгоряла заедно с намиращата се в нея купа сено. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

                                   

avatar