Полицейска хроника от Бургас и региона – 3 декември

Полицейска хроника от Бургас и региона – 3 декември

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : пет кражби, три други криминални престъпления, два пожара и три ПТП. Образувани са девет бързи полицейски производства. Разкрити са 15 престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Средец по отношение кражбата на : ел. бормашина, ъглошлайф, потопяема помпа, лозарска пръскачка, два медни бакъра, четири метални легла, ел. проводник и мотореза, собственост на 82 годишен созополчанин, осъществена за времето от 01.10.т.г. до 27.11.т.г. от къщата му в с. Светлина, общ. Средец, е установен извършителя на деянието – това е криминално проявения и осъждан С.Д., 34 годишен от с. Светлина, който направил пълни самопризнания. С.Д. заявил, че предал откраднатите вещи в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Средец. Задъран е за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Служители от Районно управление – Поморие установили извършителя на кражбата на мобилен телефон, собственост на 58 годишен помориец, осъществена на 23.11.т.г. от дома му, разположен на поморийската улица «Солено езеро» – това е криминално проявения Г.М., 19 годишен от Поморие, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

На 30.11.т.г. около 22.30 ч. в Китен, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка лек автомобил «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 30 годишния Д.А. от Царево, с който се придвижвала и 24 годишната Е.Б. от София. В Е.Б. са открити и иззети три найлонови пликчета, съдържащи жълто кристалообразно вещество / метамфетамин/ с общо тегло – 1,49 гр. и пликче със суха зелена тревна маса / марихуана/ с общо тегло – 0,44 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление – Поморие установили извършителите на кражбата на монетник със сумата от 40 лв. от кафе-автомат, разположен в с. Гълъбец, собственост на 40 годишен бургазлия – това са криминално проявените Т.У., 18 годишен от с. Гюловца и 16 годишния С.К. от с. Горица. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие

На 02.12.т.г. около 00.45 ч. в с. Тръстиково, общ. Камено, служители от Районно управление – Камено спрели за проверка л.а. «Фолксваген Поло», с варненска регистрация, управляван от 43 годишния К.М. от с. Близнаци, общ. Аврен, обл. Варна, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.51 промила. С цел осуетяване съставянето на акт по Закона за движение по пътищата, К.М. подхвърлил в служебния автомобил 20 левова банкнота, като своевременно е задържан за срок от 24 часа с полицейска заповед за задържане. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 02.12.т.г. по пътя Бургас – Варна, в отсечката между Поморие и Ахелой, служители от Районно управление – Поморие констатирали, че водачът на лек автомобил «Рено Лагуна», с бургаска регистрация – М.Д., 35 годишен от Царево, шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2,12 промила. М.Д. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ПОЖАРИ :

На 02.12.т.г. около 02.30 ч. в Районно управление – Сунгурларе е получено съобщение за пожар в стопанска постройка – навес, разположена в индустриалната зона на града, собственост на 85 годишен мъж от Сунгурларе – по данни на собственика, предния ден около 12.00 ч. констатирал, че вътре в навеса възникнал пожар, който той потушил собственоръчно. Вероятно незагасени искри са успели да се разпалят и денонщие по-късно пожара отново се разразил, като изпепелил : трактор «Болгар ТК 80», 250 м. PVC поливни тръби, 20 000 м. поливни маркучи за капково напояване, около 3 тона пшеница, около един кубичен метър дървен материал и др. Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. При извършения оглед следи от умишлен палеж не са открити. Причината за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясянване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Сунгурларе.

На 02.12.т.г. около 06.16 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за пожар, възникнал в едноетажна къща в с. Габерово, общ. Поморие, обитавана от 64 годишен мъж от селото. По негови данни причина за инцидента е неизправност в ел. инсталацията / възникнало късо съединение/. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и петима огнеборци.

ПТП :

На 30.11.т.г. около 07.00 ч. на пътя от с. Голямо Буково към Бургас, в района на местността «Тагаревско ханче», в условията на заснежена и заледена асфалтобетонова пътна настилка в десен завой, самостоятелно катастрофира л.а. «Мерцедес С 180», с бургаска регистрация, управляван от 49 годишната Д.Д. от Средец, която с общи наранявания, без опасност за живота, е настанена в УМБАЛ – Бургас за наблюдение

На 30.11.т.г. около 19.02 ч. на бургаската улица «Лазар Маджаров», на пешеходната пътека зад бензиностанция «OMV“, л.а. «Митцубиши Аутлендър», с бургаска регистрация, управляван от 62 годишния В.С. от Бургас отнема предимството и блъска правомерно пресичащата по пешеходната пътека жена – Р.С., 52 годишна от Бургас, която с комоцио на главата, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас

На 30.11.т.г. около 22.00 ч. в Слънчев бряг, в района на кръстовището за с. Тънково, в близост до бензиностанция «Ромпетрол», настъпва ПТП между лек автомобил «Фолксваген», с бургаска регистрация, управляван от 34 годишния С.А. от Ахелой и л.а. «БМВ 318», с бургаска регистрация, управляван от 21 годишната Ж.К. от Бургас, която е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. Причини за ПТП : отнемане на предимството от страна на водача на лекия автомобил «БМВ 318», в района на регулирано с пътни знаци кръстовище и светофарна уредба, работеща в авариен режим.

avatar