Полицейска хроника от Бургас и региона- 29 ноември

Полицейска хроника от Бургас и региона- 29 ноември

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби, едно друго криминално престъпление и три ПТП. Образувани са пет бързи полицейски производства. Разкрити са 15 престъпления.  

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на найлонова торба с два мобилни телефона, лични докменти, дребни вещи и сумата от 140 лв., собственост на 54 годишна бургазлийка, осъществена около 15.10 ч. на 24.11.т.г. в района на ул. «Христо Фотев» №3, е установен и задържан извършителя на деянието – това е 24 годишен криминално проявен бургазлия, който върнал всички откраднати вещи с изключение на един мобилен телефон. Бургазлията е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. Направил е пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на сумата от 20 лв., собственост на 63 годишен бургазлия, осъществена чрез измъкване на банкнотата от ръката му около 12.40 ч. на 27.11.т.г. в района пред павилион за пакетирани стоки, разположен на автобусната спирка на ул. «Чаталджа» – това е 20 годишен криминално проявен бургазлия от кв. «Победа», който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата парична сума. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на допълнителните полицейски действия по отношение пожара в необитаем апартамент, разположен на ул. «Юрий Гагарин», бл. 6, вх. 2, ет. 2 в Камено, собственост на 51 годишен мъж от Камено, осъществен около 23.48 ч. на 27.11.т.г., е констатирано, че се касае за умишлен палеж, причинен от 23 годишен мъж от Камено. Припомняме, че огънят бе потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. Напълно изгорели са хола, кухнята и коридора на апартамента. 23 годишния каменец е задържан за срок до 24 часа. По случая в Районно управление – Камено е образувано досъдебно производство.

Служители от Районно управление – Царево задържали 28 годишен криминално проявен мъж от Царево, като констатирали, че същия е извършител на шест идентични кражби на еднолитрови бутилки с марково уиски /една от тях, осъществена от магазин «Чичо Том» в Царево, а останалите пет – от магазин «Авастор» в Царево/. При кражбите са отнети общо 11 бутилки уиски. 28 годишния мъж направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите бутилки. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на мъжа продължава от служители на Районно управление – Царево.

На 28.11.т.г. около 19.22 ч. в Малко Търново за проверка е спрян л.а. «Рено Меган», с бургаска регистрация, управляван от 49 годишен мъж от Малко Търново, като е констатирано, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,02 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. Взета му е кръв за химичен анализ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ПТП :

На 28.11.т.г. около 07.30 ч. на пътя Сунгурларе – Карнобат, км. 17.056 в посока Карнобат, при прав пътен участък и мокро пътно платно, лек автомобил «Рено 19», с бургаска регистрация, управляван от 48 годишна жена от Сунгурларе блъска по време на движение внезапно излязло на пътното платно диво животно / дива котка/. След удара жената се обърнала да види състоянието на животното, загубила управление над автомобила, който навлязал в крайпътната канавка и се преобърнал по таван. Сунгурларката е прегледана в карнобатската болница и освободена за домашно лечение с кръвонасядане  на лявата ключица и натъртване в областта на гърдите, без опасност за живота.

На 28.11.т.г. около 16.11 ч. на бургаската улица «Цариградска» № 63, лек автомобил «Фиат Пунто», с бургаска регистрация, управляван от 44 годишна бургазлийка при движение на заден ход блъска 76 годишна пешеходка, която със сътресение на мозъка, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 28.11.т.г. около 16.30 ч. в района на югозападния обход към автомагистрала «Тракия», на км. 5 в посока Сливен, поради движение с несъобразена скорост в условията на завой, самостоятелно катастрофира излизайки извън пътното платно влекач «Скания», с прикачено към него полуремарке, с турска регистрация, управляван от 48 годишен турски гражданин, който е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

avatar