Полицейска хроника от Бургас и региона – 28 октомври

Полицейска хроника от Бургас и региона – 28 октомври

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба и едно ПТП. Образувани са седем бързи производства. Разкрити са 13 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 27.10.т.г. около 10.00 ч. в местността «Босна», служители от Районно управление – Малко Търново спрели за проверка 50 годишен мъж от добричкото село Попгруево, който след като е уведомен, че ще му бъде съставен фиш за управление на МПС през деня без включени светлини, с цел осуетяване на полицейските действия, подхвърлил банкнота с номинал от 10 евро. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27.10.т.г. около 17.20 ч. в Районно управление – Сунгурларе е получено съобщение от 80 годишен мъж от с. Подвис за това, че от дома му е извършена кражба на сумата от 1 000 лв. – в резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан извършетеля на деянието – това е 43 годишен криминално проявен мъж от същото село, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата парична сума. Задържан е с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Сунгурларе.

Служители от Районно управление – Несебър установили извършителя на кражбата на мобилен телефон на стойност 250 лв., собственост на 28 годишен мъж от Търговище, осъществена на 26/27.10.т.г. от заведение в Слънчев бряг – това е 59 годишен английски гражданин, постоянно живеещ в Слънчев бряг, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия телефон. Работата по случая продължава.

На 27.10.т.г. около 18.45 ч. в района до стадион «Арена» в Созопол, служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка мотопед «Ямаха», с бургаска регистрация, управляван от 65 годишен созополчанин, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,23 промила. Водачът дал кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 27.10.т.г. около 19.25 ч. на бургаската улица «Ген. Гурко», срещу № 17 в посока кръстовището с ул. «Трайко Китанчев», л.а. «Фиат Пунто», с бургаска регистрация, управляван от 21 годишен бургазлия блъска неправомерно пресичащия пътното платно на неопределено за целта място 62 годишен пешеходец / турски гражданин/, който с контузия на главата, без опасност от живота, е откаран в УМБАЛ – Бургас.

avatar