Полицейска хроника от Бургас и региона – 28 август

Полицейска хроника от Бургас и региона – 28 август

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби, пет други криминални престъпления и две ПТП. Образувани са шест бързи производства. Разкрити са 13 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Районно управление – Камено установили извършителите на взломната кражба на машина за рязане на дърво на стойност 340 евро, собственост на 39 годишен бургазлия, осъществена за времето от 03.08.т.г. до 06.08.т.г. от вилния му имот в с. Ливада, общ. Камено, чрез разбиване катинара на вратата на помощна пристройка в двора – това са : трима криминално проявени айтозлии / на възраст от 16 до 48 години/ и 20 годишна криминално проявена жена от каменовското село Русокастро. Лицата направили пълни самопризнания. Констатирано е, че машината е напълно унищожена от извършителите. Работата по цялостното документиране на случая продължава от служители на Районно управление – Камено.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Поморие по отношение кражбата на плажна чанта с принадлежности, собственост на 69 годишен плевенчанин, осъществена около 08.30 ч. на 19.08.т.г. от плажа на Поморие, е установен извършителя на деянието – това е 41 годишен софиянец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

На 27.08.т.г. около 14.20 ч. на карнобатската улица «Москва», служители от Районно управление – Карнобат спрели за проверка т.а. «Мерцедес Актрос» с прикачено ремарке, с пловдивска регистрация, управляван от 49 годишен мъж от Черноморец, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 3.25 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителката на кражбата на мобилен телефон на стойност 320 лв., собственост на 72 годишна бургазлийка, осъществена на 17.08.т.г. за времето от 16.00 до 18.00 ч. от медицински център «Лайф Хоспитал» – Бургас – това е 37 годишна криминално проявена софиянка, която направила пълни самопризнания и върнала отнетия мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 27.08.т.г. около 18.10 ч. в Морската градина в Бургас, служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка мотоциклет «Бенеле Велвет», с бургаска регистрация, управляван от 31 годишен северномакедонски гражданин. Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел 2,03 промила. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Поморие по отношение кражбата на велосипед, собственост на 44 годишна поморийка, осъществена на 11/12.08.т.г. от дома й, разположен на улица «Лозарска», е установен извършителя на деянието – това е 21 годишен помориец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия велосипед. Работата по случая продължава.

На 28.08.т.г. около 01.20 ч. в района на бензиностанция «ЛУКОЙЛ» на бул. «Тодор Александров» служители от Четвърто Районно управление – Бургас установили л.а. «Мазда 323», с бургаска регистрация, управляван от 47 годишен бургазлия, сочен като виновен за осъществен пътен инцидент с материални щети в района на кръговото кръстовище на бул. «Захари Стоянов» и бул. «Тодор Александров». Бургазлията е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел 3,06 промила. Водачът дал кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 27.08.т.г. около 13.00 ч. на пътен възел «Черноморец» в посока Бургас, л.а. «Пежо 307», с благоевградска регистрация, управляван от 25 годишен мъж от Петрич, навлиза в лентата за насрещно движение и удря челно правомерно движещия се  л.а. «Форд Фокус», със софийска регистрация, управляван от 29 годишен бургазлия. От ПТП в УМБАЛ – Бургас е откарана пътничката от предната дясна седалка на л.а. «Пежо 307» – 25 годишна жена от Петрич, която е прегледан и освободена за домашно лечение с натъртвания по тялото, без опасност за живота.

На 27.08.т.г. около 23.10 ч. срещу хотел «Роял Сън» в Слънчев бряг, водачът на лек автомобил «Хонда Сивик», със софийска регистрация – 41 годишен софиянец предприема неправилна маневра «завой на ляво», като отнема предимството и допуска ПТП с насрещно движищия се в посока Несебър мотоциклет «Хонда» с бургаска регистрация, управляван от 32 годишен несебърлия. Водачът на лекия автомобил е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 0,09 промила. От пътния инцидент пострадали : мотористът, който с контузия на главата и дясната ръка, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и изписан за домашно лечение и пътуващата в лекия автомобил 40 годишна софиянка / съпруга на водача/, която с контузия на главата, без опасност за живота, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и изписана за домашно лечение.

avatar