Полицейска хроника от Бургас и региона – 26 август

Полицейска хроника от Бургас и региона – 26 август

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : четири кражби, пет други криминални престъпления и три ПТП. Образувани са пет бързи производства. Разкрити са осем престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 25.08.т.г. около 14.45 ч. в района на кръстовището на поморийските улици «Велико Търново» и «Княз Борис I» служители от Районно управление – Поморие задържали 30 годишен криминално проявен помориец, като намерили и иззели плик със суха зелена тревна масса / марихуана/ и съцветие суха зелена тревна масса / марихуана/. Помориецът е задържан за срок до 24 часа с полицейска заповед. Малко по-късно е извършена проверка в частен дом, разположен на поморийската улица «Шипка», обитавана от 36 годишен помориец, като са намерении и иззети : плик със зелена суха тревна маса / канабис/, шест стръка зелена суха тревна маса с дължина 25 см. /канабис/ и две саксии с канабисово растение с височина от 1.3 и 1.5 метра. Помориецът е задържан за срок до 24 часа. Около 15.35 ч. на поморийската улица «Христо Ботев» е извършена полицейска проверка на двама пловдивчани / на 18 и 19 години/, като в 18 годишния са намерени и иззети : две свивки с бяло прахообразно вещество / чийто точен състав е в процес на изясняване/ и суха зелена тревна масса / марихуана/. Пловдивчанинът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава.

Служители от Районно управление – Приморско установили извършителя на сигнал за поставено от екип на «Гранична полиция» взривно устройство в района на летище Приморско, осъществен на тел. 112 на 23.08.т.г. около 23.02 ч. – това е 43 годишен мъж от Приморско. Извършена е проверка в района на летището, като бомба не е открита. По случая е образувано бързо производство.

На 25.08.т.г. около 18.30 ч. на пътя Бургас – кв. «Сарафово», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «БМВ 120 Д», със софийска регистрация, управляван от 59 годишен софиянец, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,16 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражбата на електромер, осъществена на 11.08.т.г. от електрическото табло пред хотел «Стела Поларис – 1» в Несебър, е установен извършителя на деянието – това е 51 годишен несебърлия, който направил пълни самопризнания и обяснил, че монтирал откраднатият електромер в частна къща в Каблешково / електромера е иззет/. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на несебърлията продължава от служители на Районно управление – Несебър.

ПТП :

На 25.08.т.г. около 07.40 ч. на кръстовището на карнобатските улици «Москва» и «Васил Левски», л.а. «Фиат Пунто», с бургаска регистрация, управляван от 84 годишен карнобатлия отнема предимството и блъска преминаващата по пешеходната пътека 49 годишна пешеходка от Карнобат, която с охлузвания, е прегледана и освободена за домашно лечение.

На 25.08.т.г. около 10.30 ч. по пътя Слънчев бряг – Кошарица, в района пред магазин «Рио», поради движение с несъобразена с пътните условия скорост и употреба на алкохол, самостоятелно катастрофира лек автомобил «Фиат Пунто», със старозагорска регистрация, управляван от 49 годишна несебърлийка, която с контузия на главата, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение. Водачката е тествана за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 0.78 промила.

На 25.08.т.г. около 17.10 ч. в района на кръстовището на айтоските улици «Славянска» и «Гарова», мотоциклет «Ямаха», с великотърновска регистрация, управляван от 52 годишен мъж от Велико Търново, движещ се по ул. «Славянска» в посока Бургас, преминава на червен светофар, като отнема предимството и допуска пътне инцидент с движещия се по ул. «Гарова» л.а. «Ауди 80», с бургаска регистрация, управляван от 44 годишен мъж от айтоското село Мъглен. От ПТП пострадал водачът на мотоциклета, който с фрактура на десния глезен, е настанен за лечение в УМБАЛ «Дева Мария», без опасност за живота.

ДРУГИ :    

На 25.08.т.г. около 11.40 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение за това, че в района на пост №1 на Северния плаж в Приморско, се удавил 57 годишен мъж от Карлово. Тялото му е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

avatar