Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 януари

Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 януари

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : пет кражби, две други криминални престъпления и три ПТП. Образувани са девет бързи производства. Разкрити са 18 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Участък „Победа“ към Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на две кражби – това е 29 годишен криминално проявен бургазлия от кв. „Победа“, който на :
– 30.12.м.г., чрез взломяване на прозорец, проникнал в помещението на бензиностанция, разположена на ул. „Вая“, откъдето откраднал електрожен на стойност 1 000 лв.
– 02.01.т.г., чрез взломяване на входната врата, проникнал в складова база, разположена на ул. „Байкал“, откъдето откраднал електрожен, различни по вид и дължина медни проводници и други метални елементи.
Бургазлията направил пълни самопризнания по случаите и върнал част от откраднатите вещи. Работата по случаите продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление – Бургас е задържан 26 годишен криминално проявен бургазлия от кв. „Победа“, който извършил две взломни кражби от избени помещения, разположен в бл. 45 на бургаския булевард „Стефан Стамболов“ – откраднати са : медна пръскачка, хранителни продукти, перилни препарати и лични вещи /всичко на обща стойност 300 лева/. Бургазлията направил пълни самопризнания. Работата по случаите продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

На 22.01.т.г. служители от Районно управление – Малко Търново спрели за проверка товарен автобус „Пежо Боксер“, с ямболска регистрация, управляван от 32 годишен мъж от ямболското село Завой – установено е, че микробуса е натоварен с близо 720 кг. железни отпадъци, изкупени от 32 годишния мъж и негов 50 годишен съселянин от живеещи в региона. Констатирано е, че двамата мъже са криминално проявени, като извършвали търговията с черни и цветни метали без да разполагат с необходимия за това лиценз. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24.01.т.г. около 17.00 ч. на кръстовището на бургаските улици «Захари Стоянов» и «Александър Георгиев – Коджакафалията», в посока пътен възел «Юг», служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Мерцедес Ванео», с габровска регистрация, управляван от 39 годишен мъж от Габрово, като установили, че същия шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2,33 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 23.01.т.г. около 10.07 ч. на ул. «Захари Зограф» в бургаския квартал «Долно Езерово», л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, собственост на 57 годишен бургазлия, при паркиране и невзети обезопасителни мерки, потегля и блъска престояващата на тротоара 70 годишна пешеходка, която с открита рана на десния крак, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 23.01.т.г. около 21.20 ч. на пътя Поморие – с. Каменар / км. 6/, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост и загуба на контрол над управление, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътна канавка, л.а. «Мерцедес», с бургаска регистрация, управляван от руски гражданин, пребиваващ в България / същият с фрактура на левия глезен, е прегледан и освободен за домашно лечение/. Отказал е да даде кръвна проба за химически анализ за наличие на алкохол и  наркотични вещества.  

На 24.01.т.г. около 08.15 ч. на пътя Бургас – Варна, км. 213 / около Несебър/, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка/ непосредствено след ляв завой, самостоятелно катастрофира лек автомобил «Мерцедес CLK 320», с бургаска регистрация, управляван от 18 годишен несебърлия, който не е получил сериозни наранявания / прегледан и освободен е за домашно лечение/. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 0.80 промила. Отказал е да му бъде извършен тест с техническо средство за употреба на наркотични вещества или техните аналози.

avatar