Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 септември

Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 септември

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : едно друго криминално престъпление и две ПТП. Образувани са пет бързи производства. Разкрити са 12 престъпления. 

 РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителката на кражбата на мобилен телефон и сумата от 50 лв., от сервиз за компютри, разположен на ул. „Шейново“, осъществена на 21.07.т.г. – това е 27 годишна криминално проявена бургазлийка, която направила пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на общински велосипед от велостоянка автогара „Юг“, осъществена на 26.08.т.г., e установен извършителя на деянието – това е 25 годишен бургазлия, който върнал откраднатия велосипед. Работата по случая продължава.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на : храсторез, генератор за ток и удължител / всичко на обща стойност около 500 лв./, собственост на 61 годишен бургазлия, осъществена за времето от 17.08.т.г. до 22.08.т.г. от вилния му имот в с. Брястовец – това e 43 годишен криминално пробявен мъж от ямболското село Бояново, който направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“, като към момента мъжа се намира в следствения арест в Елхово. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 43 годишния мъж продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 24.09.т.г. около 17.00 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за възникнал скандал и отправени закани и заплахи за използване на огнестрелно оръжие / пистолет/ от страна на пациент в МБАЛ „Бургасмед“. Своевременно на сигнала се отзовали полицейски служители, които констатирали, че минути по-рано пациент се държал агресивно, отправял заплахи и закани към един от лекарите в болницата и повдигайки тениската си, показал демонстративно, че притежава пистолет. Впоследствие мъжът се насочил към един от коридорите в лечебното заведение, където продължил с противоправното си поведение, а след това излязъл извън сградата на болницата. Установено е, че това е 58 годишен криминално проявен бургазлия, който около 18.15 ч. със съдействието на служители от Пето Районно управление – Бургас и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР – Бургас е задържан в района на УМБАЛ – Бургас. Бургазлията заявил, че отправил заканите и заплахи към лекаря в МБАЛ „Бургасмед“, тъй като чакал дълъг период от време да бъде прегледан и да получи медицинска помощ по повод свое нараняване / получени охлузни рани/. Констатирано е, че бургазлията укрил газовия пистолет в храсти край подлеза между ж.к. „Славейков“ и ж.к. „Зорница“ на бул. „Стефан Стамболов“, като оръжието е намерено и иззето. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 24.09.т.г. около 14.50 ч. на бургаската улица „Стефан Стамболов“ №92, в района пред сградата на Второ Районно управление – Бургас, водачът на служебен полицейски автомобил „Пежо 307“ – 45 годишен мъж от Царево, предприема десен завой за навлизане в паркинг зоната пред районното управление, като преминавайки през велосипедната алея, отнема предимството и допуска ПТП с правомерно движещото се там електрическо превозно средство, управлявано от 34 годишен бургазлия, което се блъска странично в автомобила. И двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, като показанията са отрицателни. От ПТП пострадал 34 годишния водач, който с контузия на главата и сътресение на мозъка, е настанен за наблюдение в УМБАЛ – Бургас.

           На 24.09.т.г. около 21.15 ч. на кръстовището на улиците „Цар Петър“ и „Конт Андрованти“, лек автомобил „Хонда Джаз“, с бургаска регистрация, управляван от 34 годишен бургазлия, при маневра на заден ход блъска пресичащия по пешеходна пътека 67 годишен пешеходец от Бургас, който с охлузвания по главата, ръцете и колената, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас / същият отказал болнично лечение/. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 0,18 промили / взета е кръв за химичен анализ/. Пешеходецът също е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 0,90 промили.

ДРУГИ :

На 24.09.т.г. около 08.59 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 40 годишен мъж от Созопол за това, че предния ден докато се гмуркал  в морето между к-с „Санта Марина“ и яхтеното пристанище, на дълбочина от около три метра забелязал дънна мина. Районът по суша е отцепен от полицейски служители на Районно управление – Созопол, а по вода от екип с плавателен съд на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Бургас. Огледът, извършен от военни водолази, констатирал, че се касае за дънна котвена мина. Около 15.30 ч. същата е взривена на място от военен сапьорски отряд.По време на взривяването няма инциденти и нанесени материални щети.

avatar