Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 февруари

Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 февруари

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба, две други криминални престъпления, един пожар и две ПТП. Образувани са седем бързи производства. Разкрити са 13 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Районно управление – Поморие със съдействието на служители от Районно управление – Камено установили извършителя на кражбата на телевизор и ръчен часовник, собственост на 20 годишен бургазлия, осъществена за времето от 04.02.т.г. до 09.02.т.г. от апартамента му, разположен на поморийската улица «България» – това е 21 годишен мъж от Камено, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

На 23.02.т.г. около 23.10 ч. в с. Кръстина, общ. Камено, служители от Районно управление – Камено спрели за проверка лек автомобил «Деу», с бургаска регистрация, управляван от 36 годишен мъж от с. Винарско, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 3,80 промила. Водачът дал кръв за химичен анализ и е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 24.02.т.г. около 11.00 ч. на айтоската улица «Славянска», в близост до дом №42, с посока на движение от Бургас към Карнобат, л.а. «Ауди А 3», с бургаска регистрация, управляван от 18 годишен айтозлия / с шофьорски стаж 3 месеца/, поради движение с несъобразена скорост при извършване на маневра «изпреварване», губи контрол над автомобила и последователно се блъска в бордюр и крайпътно дърво. Със задната си част малко преди окончателно си спиране, автомобила блъска почистващата пътното платно жена – 53 годишна айтозлийка, която с фрактури на лявата ръка и таза, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 24.02.т.г. около 13.10 ч. на пътя Бургас – Варна, в района на км. 214.00  между Ахелой и с. Равда, поради заспиване на водача, самостоятелно катастрофира, качвайки се на дясната мантинела и преобръщайки се няколко пъти в крайпътната канавка, л.а. «Форд Ескорт», с бургаска регистрация, управляван от 42 годишен несебърлия. От ПТП пострадал водача на автомобила, който е настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» към УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

ПОЖАРИ :

На 24.02.т.г. около 19.30 ч. в Районно управление – Сунгурларе е получено съобщение за пожар, възникнал в селскостопанска постройка / навес/, разположена в с. Велислав, собственост на 54 годишен мъж от селото. Огънят е потушен от един противопожарен екип и трима огнеборци. Установено е, че пожара възникнал от комина на печка на твърдо гориво, намираща се в прилепена постройка до навеса. Изгорели около 120 кв.м. от покривната конструкция на навеса, както и намираща се в него доилна инсталация.

avatar