Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 февруари

Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 февруари

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба, три други криминални престъпления, един пожар и едно ПТП. Образувани са пет бързи полицейски производства. Разкрити са девет престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 24.02.т.г. около 21.20 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент в района зад автобусната спирка на бул. «Стефан Стамболов» срещу УМБАЛ – Бургас, при който двама младежи ограбили 42 годишен бургазлия. Установено е, че вследствие на нанесения му побой потърпевшия получил оток на лявото око и му е изкъртен преден зъб. В резултат на бързите полицейски действия са установени и задържани извършителите на деянието – това са двама криминално проявени / единият на 25 години от ловешкото село Кърпачево, а втория – 20 годишен бургазлия/. Задържаните направили пълни самопризнания. Намерени и иззети по надлежния ред са веществени доказателства. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас по отношение взломната кражба на : тостер, клавиатура, мишка и лекарства на обща стойност около 250 лв., осъществена на 10.02.т.г. от ветеринарна клиника в бургаския квартал «Рудник», чрез взломяване металната решетка на входната врата, е установен извършителя на деянието – това е 23 годишен криминално проявен мъж от същия квартал, който върнал част от откраднатите вещи. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Служители от Районно управление – Несебър установили извършителя на кражбата на мобилен телефон, собственост на 62 годишен несебърлия, осъществена на 23.02.т.г. – това е 47 годишен мъж от с. Просеник, който е задържан за срок от 24 часа. Откраднатият мобилен телефон е намерен и иззет. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

В резултат на полицейските действия на служители от Участък – Обзор към Районно управление – Несебър по отношение взломната кражба на моторен храсторез, собственост на 68 годишен мъж от Обзор, осъществена на 22/23.02.т.г. от гаража към дома му, разположен на ул. «Първомайска», е установен извършителя на деянието – това е 38 годишен криминално проявен мъж от Обзор, който е задържан за срок от 24 часа. Откраднатият храсторез  намерен и иззет. Работата по случая продължава.

ПТП :

На 24.02.т.г. около 09.44 ч. на кръговото кръстовище на бургаските улици «Професор Яким Якимов» и «Янко Комитов» автобус «Соларис Урбино», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 52 годишен бургазлия, спира рязко, в резултат на което на пода в автобуса пада 47 годишна пътничка от бургаския квартал «Лозово», която с контузия на лявото коляно, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

ПОЖАРИ

На 24.02.т.г. около 16.40 ч. в Районно управление – Приморско  е получено съобщение за пожар, възникнал в местността «Перла» в землището на Приморско. Огънят е потушен от два противопожарни екип и петима огнеборци от Приморско и Царево. Изгорели са около 10 куб.м. дърва за огрев / нарязани и подредени  на фигура/, както  и около 100 кв.м. храсти  и треви. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване.

ДРУГИ :

На 24.02.т.г. около 15.35 ч. в Районно управление – Айтос е получено съобщение за инцидент, възникнал на ул. «Славянска», в близост до входа на бившето военно поделение – установено е, че 25 годишен айтозлия проникнал в трафопост, разположен на територията на поделението, като вследствие на образувала се волтова дъга получил средна телесна повреда / изгаряния втора степен по тялото/. Откаран е за лечение в УМБАЛ – Бургас, но отказал лечение и напуснал «Шокова зала». По случая е образувано досъдебно производство.

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 25 февруариНА МОРЕТО | Пребиха и ограбиха мъж на автобусна спирка в Бургас Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Пребиха и ограбиха мъж на автобусна спирка в Бургас

[…] Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 февруари […]

trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 25 февруари

[…] Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 февруари […]