Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 август

Полицейска хроника от Бургас и региона – 25 август

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : девет кражби и две ПТП. Образувани са пет бързи производства. Разкрити са осем престъпления. 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от пето Районно управление – Бургас по отношение на поръчка за доставка на храна на стойност 35 лв., получена около 02.00 ч. на 14.08.т.г. в района на бл. 28 в ж.к. «Изгрев» от непознат младеж, взел торби с храна и побягнал в неизвестна посока без да ги заплати, е установена самоличността му – това е 26 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самопризнания. Работата по документиране на престъплението продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Служители от Районно управление – Приморско установили извършителя на кражбата на сумата от 800 лв., осъществена около 04.30 ч. на 23.08.т.г. в дискотека в Приморско от чантата на 18 годишно момиче от Смолян – това е 21 годишен криминално проявен софиянец, който направил пълни самопризнания и възстановил отнетата сума. Софиянецът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

ІІ. ПТП :

На 24.08.т.г. около 13.18 ч. на бургаската улица «Индустриална»,  до фирма «Мирко», л.а. «Пежо Експерт», с хасковска регистрация, управляван от 49 годишен мъж от хасковското село Лозен, отнема предимството и блъска движещия се по велосипедната алея 14 годишен велосипедист от с. Руен, който с контузия на дясното коляно, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение. След допускане на пътния инцидент водачът на лекия автомобил напуснал местопроизшествието и е издирен допълнително.

На 24.08.т.г. около 17.26 ч. на пътя Бургас – Приморско, км. 37,000, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, падайки на лявата страна и удряйки се в крайпътна канавка, мотоциклет «Дукати Скрамблер», със софийска регистрация, управляван от 43 годишен постоянно живеещ в София немски гражданин, който с фрактура на дясната подбедрица и контузни рани, без опасност за живота, е транспортиран до болница «Бургасмед».

avatar