Полицейска хроника от Бургас и региона – 24 февруари

Полицейска хроника от Бургас и региона – 24 февруари

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : шест кражби, едно друго криминално престъпление, един пожар и три ПТП. Образувани са четири бързи полицейски производства. Разкрити са 14 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 21.02.т.г. около 17.15 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение за инцидент в с. Драка, общ. Средец, при който 60 годишен мъж от Средец и неговия 37 годишен криминално проявен син, живеещ в созополското село Зидарово / и двамата в явно нетрезво състояние/ нанесли побой на 85 годишен мъж от с. Драка. Дошлите на място полицейски служители са нападнати от 37 годишния мъж с кирка. С цел предотвратяване на агресивното и грубо поведение на мъжа, полицаите използвали за задържането му физическа сила и помощни средства / белезници/. Криминално проявеният мъж е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 3,21 промила. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас по отношение пътния инцидент, възникнал на 19.02.т.г. около 17.45 ч. на бургаската улица «Димитър Димов» до болница «Лайф Хоспитал», при който неправилно преминаващия през пътното платно от болницата към Атанасовско езеро 74 годишен велосипедист от бургаския комплекс «Изгрев» бе блъснат и с фрактура на таза, без опасност за живота, бе настанен в отделение «Ортопедия» на УМБАЛ – Бургас, е установен лекия автомобил, участвал в ПТП, както и неговия водач – това е 62 годишен бургазлия, управлвал л.а. «Пежо 106», с бургаска регистрация, който направил пълни самопризнания за това, че след допускане на ПТП не изпълнил задълженията си на участник в пътния инцидент, а напуснал местопроизшествието и се укрил. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Служители от Второ Районно управление – Бургас установили извършителката на кражбата на златни накити с общо тегло около 6 гр., собственост на 24 годишна жена от Българово, осъществена от дома й на 10.02.т.г. – това е 31 годишна жена от Българово, която направила пълни самопризнания и върнала откраднатите златни накити. Работата по случая продължава от служители на Второ районно управление – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на IPhone 11 на стойност 1 400 лв., осъществена в момент на безнадзорност на 04.02.т.г. от компютърен клуб, разположен на бургаската улица „Цар Асен“, е установен извършителя на деянието – това е 38 годишен криминално проявен сливенчанин. Работата по случая продължава.

Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на телевизор на стойност 350 лв., собственост на 66 годишна бургазлийка, осъществена на 01.07.м.г. от апартамента й, разположен на бургаската улица „Рилска“ – това е 24 годишен криминално проявен плевенчанин, който направил пълни самопризнания и възстановил паричната равностойност на телевизора. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на рибарски калъфи и раница с рибарски макари и други рибарски принадлежности на обща стойност около 500 лв., собственост на 40 годишен бургазлия, осъществена на 01.02.т.г. от езерото „Вая“, е установен извършителя на деянието – това е 30 годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

ПТП :

На 20.02.т.г. около 12.46 ч. на бургаската улица «24-ти Приморски пехотен полк», в района до бл. 41 в к-с «Лазур» в посока Централната градска част, автобус «Соларис Урбино», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 57 годишен мъж от Ахелой, спира внезапно, в резултат на което на пода в автобуса пада 75 годишна пътничка от Бургас. Жената получила контузия на главата, но е без опасност за живота. Прегледана и отказала хоспитализация.

На 21.02.т.г. около 12.50 ч. на кръстовището на бургаските улици „Славянска“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, л.а. „БМВ 530“, с бургаска регистрация, управляван от 38 годишен бургазлия при извършване на ляв завой не пропуска и блъска неправилно пресичащата пътното платно 78 годишна пешеходка от Бургас, която с фрактура на дясното рамо, е прегледана и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

На 23.02.т.г. около 12.15 ч. в района на бургаската улица «Иван Богоров» до магазин «Болеро», неустановено до момента МПС блъска движещата се по пътното платно 72 годишна пешеходка от Бургас, която с контузия на дясната раменна става, контузия на лявото коляно и сътресение на мозъка, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

ПОЖАРИ :

На 23.02.т.г. около 11.17 ч. в Районно управление – Сунгурларе е получено съобщение за горяща къща в с. Вълчин, обитавана под наем от 40 годишен мъж и живееща на семейни начала с него 28 годишна жена. Установено е, че огъня започнал от стая и салон, разположени в западната част на къщата. По време на възникване на пожара обитателите били извън имота. От инцидента покривната част и покъщнината изгорели напълно. Огънят е потушен от един противопожарен екип. По първоначални данни пожара възникнал от късо съединение. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Сунгурларе.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Пиян нападна полицаи с кирка в село Драка Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Пиян нападна полицаи с кирка в село Драка

[…] Полицейска хроника от Бургас и региона – 24 февруари […]