Полицейска хроника от Бургас и региона – 23 юли

Полицейска хроника от Бургас и региона – 23 юли

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба и две други криминални престъпления. Образувани са шест бързи производства. Разкрити са осем престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 22.07.т.г. около 08.10 ч. в близост до паркинг на к-с «Санта Марина» – Созопол, служители от Районно управление – Созопол извършили проверка на л.а. «Мерцедес С 270», с бургаска регистрация, управляван от 30 годишен криминално проявен бургазлия, с който се придвижвал друг 45 годишен криминално проявен  бургазлия / и двамата от кв. «Победа»/, като в купето на автомобила са намерени и иззети два полиетиленови плика със суха зелена тревна масса / марихуана/ с тегло от 10 грама. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества, като drug теста отчел положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин. 30 годишния бургазлия отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 22.07.т.г. около 16.00 ч. в на кръстовището на улиците «Пенека» и «Крайморска» в Царево, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка лек автомобил «Опел Астра», без регистрационен номер, управляван от 60 годишен софиянец. Установено е, че водачът шофира след употреба на алкохол с концентрация – 3.24 промила. Софиянецът дал кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 22.07.т.г. около 19.00 ч. в района на ул. «Рилска» служители от Първо Районно управление – Бургас опитали да спрат за проверка 30 годишен бургазлия – велосипедист, за когото предполагали че притежава наркотични вещества / марихуана/. Велосипедистът не се подчинил на полицейските разпореждания и се опитва да избяга, оказвайки съпротива при задържане, поради което са използвани физическа сила и помощни средства / белезници/. В бургазлията са намерени и иззети три найлонови топки със суха зеленикава тревна маса на глави / марихуана/ с приблизително тегло около 15 грама. По случая е образувано бързо производство.

avatar