Полицейска хроника от Бургас и региона – 23 септември

Полицейска хроника от Бургас и региона – 23 септември

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : едно друго криминално престъпление и едно ПТП. Образувани са шест  бързи производства. Разкрити са седем престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Районно управление – Камено установили извършителя на кражбата на вещи от две съседни къщи, разположени в с. Тръстиково, общ. Камено, осъществена на 22.09.т.г. / отнети са ценности и бижута в размер на 1 000 лв., собственост на английски гражданин и монети с неустановена стойност, собственост на 47 годишен мъж от селото/. Извършител на деянието е 26 годишен криминално проявен мъж от средецкото село Дебелт, който направил пълни самопризнания. Голяма част от откраднатите вещи са намерени и иззети. По случая е образувано бързо производство.

На 22.09.т.г. около 10.20 ч. в Созопол за проверка е спрян л.а. «Ауди А 3», с плевенска регистрация, управляван от 33 годишен мъж от Сунгурларе, като е установено, че същия шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1,91 промила. Водачът дал кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 22.09.т.г. около 14.30 ч. на бургаската улица «Захари Стоянов» служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка таксиметров автомобил «Шевролет Авео», с пловдивска регистрация, управляван от 60 годишен водач, с който се придвижвали 41 годишна софиянка и двама криминално проявени и осъждани бургазлии / на 36 и 40 години/. В раницата, носена от софиянката са намерени и иззети : жълтеникаво-кафяво кристалообразно вещество / метамфетамин/ с тегло около 6 грама, бяло прахообразно вещество / кокаин/ с тегло около 1 грам, електрошок и два пистолета / газов и пневматичен/. В 36 годишния бургазлия са открити и иззети множество хладни оръжия, за което му е съставен акт. Софиянката е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 22.09.т.г. около 15.10 ч. на пътя Провадия – Айтос, км. 92, служители от Районно управление – Айтос спрели за проверка л.а. «Сеат Толедо», с бургаска регистрация, управляван от 55 годишен мъж от айтоското село Дрянковец, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2,34 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 22.09.т.г. около 12.28 ч. на бургаската улица «Каваци» до дом №33, лек автомобил «Опел», с бургаска рeгистрация, управляван от 60 годишен бургазлия, потегляйки без водачът да се е убедил, че са осигурени всички условия за безопасно превозване на пътниците, допуска от купето на автомобила да изпадне 6 годишно момче от Бургас, което с контузия на лицевата част на главата, без опасност за живота, е прегледано и оставено за наблюдение в УМБАЛ – Бургас.

avatar